[Žinios trumpai] O. Scholzas nustebino visus: paskelbė nuomonę dėl ES plėtimosi – „ši teisė turi būti atimta!“  (16)

Europos Sąjunga turėtų plėstis, apimdama Ukrainą, Moldovą ir kitas šalis, kartu panaikindama veto teisę, kad būtų išvengta sprendimų priėmimo vilkinimo, sakė Vokietijos kancleris.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-30 [Žinios trumpai] O. Scholzas nustebino visus: paskelbė nuomonę dėl ES plėtimosi – „ši teisė turi būti atimta!“  (16)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas paragino Europos Sąjungą plėsti, įtraukiant Ukrainą, Moldovą ir Gruziją.

Tai susiję su Vokietijos lyderio Prahoje pasakyta kalba „Europa yra mūsų ateitis“, praneša „Reuters“.

O. Scholzas, pateikdamas argumentus už ES plėtrą, teigė, kad kitas bloko plėtros žingsnis yra perėjimas prie daugumos balsavimo priimant sprendimus.

„Ten, kur šiandien reikalingas vienbalsiškumas, rizika, kad atskira šalis pasinaudos veto teise ir neleis visiems kitiems judėti į priekį, didėja su kiekviena papildoma valstybe nare“, – pridūrė O. Scholzas.

Kartu Vokietijos kancleris pažymėjo, kad ES turėtų plėstis į Vakarų Balkanų šalis, Ukrainą, Moldovą ir galiausiai Gruziją, todėl būtinas perėjimas prie daugumos sprendimų priėmimo metodo. Be to, kalbėdamas Prahoje, O. Scholzas pažymėjo, kad Kroatija, Rumunija ir Bulgarija jau atitinka Šengeno erdvės reikalavimus ir turės būti įtrauktos kaip visateisės narės.

O. Scholzas taip pat paskelbė apie pažangių oro gynybos sistemų, radarų sistemų ir bepiločių orlaivių perdavimą Ukrainai, kaip naujo karinės pagalbos paketo dalį.

 

Anot žiniasklaidos, Vokietijos socialdemokratų partijos, iš kurios į Vokietijos kanclerio postą buvo nominuotas Olafas Scholzas, kairysis sparnas ragina nutraukti ginklų tiekimą Ukrainai ir atnaujinti taikos derybas su Rusija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(66)
(6)
(60)

Komentarai (16)