[Žinios trumpai] Tokių dalykų nemoka jokios kitos pasaulio karinės pajėgos: JAV apšalę, ką išdarinėja Ukrainos karo inžinieriai  (5)

Ukrainos kariuomenė sugebėjo integruoti HARM raketas į sovietų „MiG“ ir išmoko improvizuotais sprendimais atakuoti taikinius Kryme.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos inžinieriai kuria sprendimus, kurie stebina savo išradingumu. Apie tai pranešė „The New York Times“.

JAV teikia milijardų dolerių vertės karinę pagalbą Ukrainai ir ji apima kai kurias pažangiausias ir mirtiniausias ginklų sistemas pasaulyje. Tačiau Ukrainos ginkluotosios pajėgos kare pasiekė didžiulę sėkmę ir dėl netikėtų vietinių inžinerinių sprendimų.

JAV gynybos departamentas teigia, kad kreiserio „Moskva“ nuskandinimas ir atakos Kryme rodo Ukrainos pajėgų išradingumą. Frederickas Hodgesas, buvęs JAV pajėgų Europoje vadas, pažymi, Ukrainos ginkluotosios pajėgos priešlaivinę sistemą „Neptūn“ sumontavo ant santykinai paparastos sunkvežimio platformos. Tokiomis raketomis buvo nuskandintas kreiseris „Moskva“. Tai buvo pirmas kartas, kai naujas Ukrainos ginklas buvo sėkmingai panaudotas prieš Rusijos Juodosios jūros laivyno flagmaną.

Taip pat stebina Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atakos dronais „Bayraktar TB2“, nepaisant Rusijos oro gynybos pastangų. Žurnalistai teigia, kad vienas Pentagono pareigūnas sakė, kad Ukrainos kariškiai sugebėjo ant „MiG-29“ sumontuoti priešradarines raketas HARM – to nepadarė jokios kitos oro pajėgos pasaulyje. Tam Ukraina turėjo perdaryti valdymo jutiklius.

 

„Negalite tiesiog pakabinti bet kokios raketos ant bet kurio orlaivio – yra daug aviacijos ir kitų aspektų. Jie tai sėkmingai integravo", - sakė Hodgesas.

(186)
(5)
(181)

Komentarai (5)