[Žinios trumpai] Ždanovas skelbia, kas vyksta Pietuose: rusai iš tikro bėga, kiek iš viso yra gynybinių linijų, kokia bendra situacija (Video)  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas pietuose, apie kurį taip ilgai kalbėjo karo ekspertai ir žvalgybos pareigūnai, prasidėjo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-29 [Žinios trumpai] Ždanovas skelbia, kas vyksta Pietuose: rusai iš tikro bėga, kiek iš viso yra gynybinių linijų, kokia bendra situacija (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Olegas Ždanovas paaiškino, kas vyksta pietų Ukrainoje.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradėjo puolimą Chersono srityje, o įsibrovėliai bėga, nes turi mažai galimybių gintis.

Apie tai Ždanovas pasakoja „FREEDOM“ eteryje.

Eksperto nuomone, pietuose įvyko tai, kas ir turėjo įvykti. Ukrainos gynėjai, pažeisdami logistikos schemas, sumažino Rusijos Federacijos padalinių kovinį pajėgumą. Rašistai turėjo nuspręsti, ką daryti toliau.

„Jie turėjo keletą variantų. Bėgti, pasirinkti mirtį, pasiduoti. Jie pasirinko variantą „bėgti“. Todėl mes dabar matome tokius įvykius. Ir, beje, šis 109-asis pulkas gauna į kailį ne pirmą kartą. Jis buvo kartu su tais pačiais desantininkais, kurie bandė veržtis Nikolajevo kryptimi“, – kalbėjo Ždanovas, kalbėdamas apie 109-ąjį, savo pozicijas palikusį, vadinamąjį „DLR“ pulką, taip pat apie Rusijos Federacijos desantininkus, kurie buvo jų atrama, tačiau pabėgo iš mūšio lauko.

Karo ekspertas taip pat paaiškino, kaip Rusijos Federacija nori apsiginti nuo kontrpuolimo: jie tam ruošėsi iš anksto ir nutiesė kelias gynybines linijas.

„Kiek žinoma iš atvirų šaltinių, yra trys gynybos linijos. Sunku pasakyti, kiek jos yra įtvirtintos šiandien. Mes silpniname jų gynybos stabilumą, naikinant logistiką. Kai kareiviui baigiasi amunicija, artilerijoje – sviediniai, tankai laukia degalų papildymo, tada, greičiausiai, mūsų kariai atakuoja. Jei jie turėtų su kuo kovoti, nemanau, kad jie būtų taip greitai bėgę. Jie ten laikėsi daugiau nei mėnesį“, – sakė Ždanovas.

 

Karo ekspertas taip pat pakomentavo Berislavo įvykius, kur buvo įsikūrusi okupantų bazė. Ždanovo teigimu, dabar tai nėra svarbiausia.

„Svarbiausia yra žinia, kai šįryt pasirodė mūsų artilerijos darbo ant tiltų rezultatai. Tai yra svarbiausia, paskutinis smūgis ant Antonivkos tilto užkabino jų baržas. Ir šiandien paaiškėjo, kad pas juos liko tik kateriai. Ir pavienės keltų perėjos. Tai yra svarbiausia – logistika, tokiai milžiniškai grupuotei, kuri šiandien yra uždaryta dešiniajame Dniepro krante, sumažinta iki minimumo“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(241)
(2)
(239)

Komentarai ()

Susijusios žymos: