[Žinios trumpai] Ukrainos generolas: Ukraina skubiai priėmė įsakymą pulti, yra viena didelė priežastis skubėti, „Rusija rimtai išsigandusi“  ()

Pietų Ukrainoje prasideda Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas. Okupantai patys praneša, kad pirmoji jų gynybos linija jau pralaužta. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimas pietuose yra karo lūžio pradžia, teigia generolas Nikolajus Malomužas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-29 [Žinios trumpai] Ukrainos generolas: Ukraina skubiai priėmė įsakymą pulti, yra viena didelė priežastis skubėti, „Rusija rimtai išsigandusi“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Manau, kad bet kuriuo atveju tai yra lūžio pradžia, nes priešas išsekęs. Jis darė pakartotines pauzes... Paruošėme atsargas, atlikome didelę mobilizaciją, gavome didžiąją dalį technikos ir didelio tikslumo ginklų... Žvalgybos šaltiniai sako, kad Rusija išsigandusi“, – sakė Malomužas.

Ukrainos kontrpuolimas šiuo metu neužima didelės geografinės teritorijos. Tačiau Ukrainos karininkai teigia, kad tai - gerai apgalvotas žingsnis, nes bus bandoma atkirsti priešą nuo pagrindinių ryšių su Krymu.

Tuo pat metu Malomužas priminė trečiojo Rusijos Federacijos armijos korpuso perkėlimo į Ukrainą pradžią. „Mes visi žiūrėjome filmuotą medžiagą apie trečiojo armijos korpuso judėjimą per Krymą, tankų T-80 ir T-90 judėjimą. Tai yra naujausi tankai, naujausi šarvuočiai... Negalėjome leisti jiems būti pagrindinėse kryptyse Chersono ar Zaporižės regionuose ir sukurti ten dar didesnę problemą“.

 

„Manau, kad sprendimas (dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimo) buvo priimtas vakar, ir yra galutinis. Ir šiandien ši operacija prasidėjo“, – reziumavo generolas.

(371)
(5)
(366)

Komentarai ()

Susijusios žymos: