[Žinios trumpai] Agresyvi Kremliaus politika veikia! Prasideda „Gazprom" žlugimas Vokietijoje, skelbiama, kas vyksta  ()

Rusija pati atsisako Europos energijos rinkos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Vokietija, kuri dar neseniai buvo laikoma labiausiai nuo rusiškų dujų Europoje priklausoma, atkakliai siekia energetinės nepriklausomybės. Mėlynojo kuro iš Rusijos Federacijos suvartojimas šalyje per šešis mėnesius sumažėjo žemiau 10 proc".

Apie tai pranešė „EuroNews”.

Prieš prasidedant plataus masto Rusijos invazijai į Ukrainą, daugiau nei 50% į Vokietiją importuojamų dujų buvo rusiškos. Birželio pabaigoje ši dalis sumažėjo perpus – iki 26 proc. Šiandien ji nukrito žemiau 10 proc.

Pastebėtina, kad pati Rusija apribojo mėlynojo kuro tiekimą Europos rinkai, šantažuodama ES. Maskva tikėjosi tokiu būdu priversti Vakarus atšaukti paramą Ukrainai, tačiau taip neįvyko. Ši žiema be rusiškų dujų europiečiams turėtų būti gana sunki. Tačiau Vokietija ir kitos šalys yra pasirengusios bandymams, kad pasiektų energetinę nepriklausomybę nuo agresoriaus.

Šiandien Berlynas rusiškas dujas keičia tiekiamomis iš Norvegijos ir Nyderlandų. Agresyvi Kremliaus politika energetikos sektoriuje ilgainiui atneš Rusijai labai apgailėtinų pasekmių.

Tai ypač įspėjo Rusijos stebėtojas, tinklaraštininkas Anatolijus Nesmijanas (El Muridas).

 

„Jei Rusija paliks Europos rinką krizės įkarštyje, tai po metų europiečiai kažkaip iš to išeis, bet ir išeis... Europa vargu ar užšals. Klausimas: iš tikrųjų, kas tu esi, berniuk? Gali išeiti iš rinkos. Ar grįši į ją – klausimas", – sakė ekspertas. Jis įsitikinęs, kad kai tik Europa įveiks krizę, nepatikimas „Gazprom“ tuoj pat bus atvertas.

Tai gresia tiek Rusijos energetikos, tiek finansų sistemų žlugimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(93)
(2)
(91)

Komentarai ()

Susijusios žymos: