[Žinios trumpai] „Kažkur tolumoje verkia Medvedevas“, - vokiečiai sutraiškė tamsiausias prognozes  (8)

Nors įtampa Europos energijos rinkose egzistuoja ir baimių dėl kainų žiemą tikrai yra, Medvedevo prognozės neišsipildė.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-31 [Žinios trumpai] „Kažkur tolumoje verkia Medvedevas“, - vokiečiai sutraiškė tamsiausias prognozes  (8)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gamtinių dujų biržos kaina „ICE Futures“ svetainėje nukrito žemiau 2600 dolerį už tūkstantį kubinių metrų. Rugsėjo mėnesio ateities sandorių kaina TTF centre Nyderlanduose krito daugiau nei 10 %. Staigus kainų kritimas įvyko iškart po buvusio Rusijos prezidento ministro pirmininko Dmitrijaus Medvedevo pareiškimų, kad kaina artėja prie 5000 dolerių už tūkstantį kubinių metrų.

Spartaus kainos kritimo priežastis – pasirodžiusi informacija apie greitą dujų saugyklų užpildymą Europoje. Rusijos ekonomikos analitikas Anatolijus Nesmianas savo „Telegram“ kanale pažymi, kad Europa beveik užpildė saugyklas, ir tai padarė beveik 2 mėnesiais anksčiau nei numatyta. Vokietijos ekonomikos ministras Robertas  Habeckassakė, kad dabar niekas nepirks dujų „bet kokia kaina“.

Nesmiano manymu, rinkos suprato Vokietijos federalinės vyriausybės užuominą ir susimažino apetitą. Jei Europa nepirks dujų bet kokia kaina, telieka jas siūlyti pigiau. O Medvedevas dar kartą parodė savo nekompetenciją.

„Kažkur tolumoje verkia Dmitrijus Medvedevas, kuris iš pradžių iki 2022-ųjų pabaigos pažadėjo keturių tūkstančių dolerių už tūkstantį kubinių metrų kainą, o po to tarifus apskritai pakėlė iki penkių tūkstančių. Žinoma, iki metų pabaigos dar toli toli, ir visko gali nutikti“, – sakė Nesmianas.

 

Ir nutiko - nukritus gamtinių dujų kainoms „Gazprom“ išjungė „Nord Stream 1“ dujotiekį. Teigiama, kad to reikia techniniams darbams ir po kelių dienų dujotiekis vėl bus paleistas. Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas teigė, kad darbai yra planiniai, bet trikdžius lemia sankcijos. Tačiau tikėtina, kad bandoma vėl pakurstyti paniką ir kilstelti dujų kainą rinkoje. Ar bent jau trukdyti dujų saugyklų užpildymui.

(43)
(1)
(42)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: