[Žinios trumpai] Pasaulyje didžiulė problema - užblokuotas Sueco kanalas, skelbiama, kas įvyko (Foto)  (3)

Trečiadienį siauroje pietinėje Sueco kanalo atkarpoje įstrigo 250 metrų ilgio tanklaivis „Affinity V“. Tai įvyko maždaug toje pačioje vietoje, kur 2021 m. įstrigo konteinerių laivas „Ever Given“, sukeldamas didžiulių problemų pasaulinėje tiekimo grandinėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žaliavinės naftos tanklaivis „Affinity V“, kuris iš Portugalijos plaukė į Saudo Arabiją, įstrigo maždaug 4–5 valandoms, kol galiausiai galėjo pajudėti į priekį. Anot Sueco kanalo administracijos, laivas buvo nutemptas vilkikų pagalba, o judrus maršrutas grįžo į įprastas vėžes per kelias ateinančias valandas.

„Affinity užplaukė ant seklumos trečiadienį apie 19.15 val. vietos laiku, o po penkių valandų buvo išlaisvintas“, – sakė Sueco kanalo administracijos atstovas George'as Safwatas.

„The Guardian“ pranešė, kad „Affinity V“ vairavimo sistemos pradėjo veikti netinkamai ir dėl to jis užplaukė ant seklumos. „Ji laikinai užkimšo eismą ir dabar vėl atsukta į pietus, bet juda lėtai, padedama vilkiko“, – tviteryje rašė stebėjimo tarnyba „TankerTrackers“.

 

Šis incidentas daugeliui žmonių priminė „Ever Given“ istoriją. Tačiau „Affinity V“ nebuvo toks didelis kaip „Ever Given“, todėl greitai pavyko išlaivinti laivą. „Ever Given“ yra 400 metrų ilgio, o „Affinity V“ 252 metrų ilgio ir 45 metrų pločio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(2)
(7)

Komentarai (3)