[Žinios trumpai] Kuleba paskelbė specialią programą rusų kariams  ()

Rusijos kariams, kurie nenori kariauti Ukrainoje, Kyjivas yra pasirengęs pradėti specialią programą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagrindinė programos skleidžiama žinutė būtų: „gelbėkis pabėgdamas“. O jeigu rimtai - „padėkite ginklus, pasiduokite Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms ir pradėkite naują gyvenimą“.

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmitrijus Kuleba apie tai kalbėjo interviu „Reuters“.

Ministras pabrėžė, kad tokia programa suteikia teisę į gyvybę. Net jei vienas rusų karys padėtų ginklus, tokiu poelgiu išgelbėtų ukrainiečių gyvybes.

Be to, Kuleba dar kartą kreipėsi į ES lyderius, prašydamas sustabdyti vizų išdavimą Rusijos piliečiams karo laikotarpiu. Ukrainos užsienio reikalų ministras pabrėžė, kad „pusinių priemonių“ laikas praėjo ir laikas pradėti „griežtą politiką Rusijos Federacijos atžvilgiu“.

Ministras priminė, kad karą Ukrainoje palaiko ne tik Rusijos politikai, bet ir daugelis eilinių piliečių, kurie tuo pačiu noriai keliauja į ES.

Rytų Europos šalys aktyviai palaiko Kulebos idėją, o Vakarams ir Pietums panašu, kad ši idėja nepriimtina, turistai iš Rusijos Federacijos vis dar vyksta ten atostogauti.

 

Žozepas Borelis pripažino, kad ES lyderiams nepavyks pasiekti sutarimo dėl vizų neišdavimo Rusijos piliečiams. Tačiau gali būti, kad jų išdavimui bus taikomi tam tikri apribojimai.

Vienas iš tokių sprendimų būtų padidinti vizos kainą: nuo 35 iki 80 eurų. Taip pat planuojama padidinti dokumentų, kuriuos reikia pateikti vizai gauti, skaičių ir tokių dokumentų apdorojimo laiką.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(0)
(41)

Komentarai ()