Rusijos politologas netyčia išdavė Kremliaus įsakymą dėl Chersono: žinutė skubiai pašalinta  ()

Rusijos politologas netyčia išdavė Kremliaus įsakymą dėl cenzūros Chersone.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliaus nurodymu okupuotame Chersone turėtų veikti „visiška cenzūra“.

Būtent tokį įsakymą Kremlius davė dėl Chersono, kuris aktyviai protestuoja prieš Rusijos Federacijos veiksmus okupuotame mieste.

Dieną anksčiau Rusijos politologas Sergejus Markovas savo socialinio tinklo puslapyje paskelbė įrašą: „Chersone pilna cenzūra“.

Po kurio laiko įrašas buvo ištrintas.

Pasak Ukrainos žurnalisto Deniso Kazanskio, Markovas tiesiog sumaišė pokalbius ir netyčia išsiuntė savo žinutę ne į tą vietą. Greičiausiai jis davė „vertingus nurodymus“ iš Kremliaus, kaip vadovauti ir veikti susidariusiai situacijai Chersone, kur vietos gyventojai nepatenkinti okupantais, nors propagandinėje žiniasklaidoje okupantai rodo priešingai.

 

Tai, kad įsibrovėliais niekas nepatenkintas, liudija ne tik aktyvūs „Geltonojo kaspino“ judėjimo aktyvistų veiksmai, bet ir tiksliniai Ukrainos artilerijos smūgiai į priešo darbo jėgą, esančią mieste. Ukrainos kariams koordinates duoda vietiniai gyventojai, o tada jau tik technikos ir artilerijos reikalas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(92)
(4)
(88)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: