[Žinios trumpai] JK žvalgyba: Ukraina rusams smogė aviacija, Rusijos oro gynyba paralyžiuota - kas vyksta?  ()

Paskutinėmis rugpjūčio dienomis Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradėjo kontrpuolimą Ukrainos pietuose, surengdamos artilerijos smūgius amunicijos sandėliams ir okupantų vadavietėms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Karalystės gynybos ministerija atkreipė dėmesį į prasidėjusį Ukrainos gynėjų kontrpuolimą Chersono srityje, kai į mūšį stojo ne tik salvinės raketų sistemos, bet ir lėktuvai.

Jungtinės Karalystės žvalgyba atkreipė dėmesį į Ukrainos gynybos ministerijos publikuotą vaizdo įrašą, kuriame matomas HARM raketomis šaudantis sovietinis naikintuvas „MiG-29“. Šių raketų naudojimą patvirtino ir Rusijos Federacijos gynybos ministerija, internete paskelbusi raketų fragmentų nuotraukas.

Rusijos Federacijos gynybos ministerija iš pradžių rėmėsi savo oro gynybos sistema, turinčia gerą radarų sistemą. HARM naikina radarus ir be jų oro gynybos sistemos veikti negali. Tai paaiškina, kodėl dabar ukrainiečiai dažniau dronais ir lėktuvais atakuoja rusų pozicijas šalies pietuose.

 

Be radarų Rusijos pajėgos bus tarsi be akių - bus sunku kautis su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis, nes jos negalės nustatyti iš kur atskrenda ukrainiečių sviediniai ir raketos.

(140)
(0)
(140)

Komentarai ()

Susijusios žymos: