[Žinios trumpai] Filmuodami TATENA vizitą propagandistai netyčia parodė tai, ko pamatyti neturėjo niekas - tai šiurkščiausias tarptautinės teisės pažeidimas  (5)

Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų sunkvežimiai Zaporižės atominės elektrinės teritorijoje pateko į Rusijos žurnalistų akiratį. Dislokuoti karinę techniką branduolinių objektų teritorijoje draudžia tarptautiniai saugos protokolai ir Rusija ne kartą teigė, kad to nedaro.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-02 [Žinios trumpai] Filmuodami TATENA vizitą propagandistai netyčia parodė tai, ko pamatyti neturėjo niekas - tai šiurkščiausias tarptautinės teisės pažeidimas  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos žiniasklaida, skelbianti informaciją apie TATENA atstovų vizitą Zaporižės AE, lyg netyčia parodė Rusijos ginkluotųjų pajėgų sunkvežimius, kuriuos okupantai laiko atominės elektrinės teritorijoje. Vaizdo įrašą paskelbė kelios Kremliaus kontroliuojamos žiniasklaidos priemonės.

Operatorius filmavo TATENA grupės specialistą, kuris apvažiavo į atominę elektrinę. Vyras ėjo laikinu koridoriumi pro sunkvežimių koloną. Tai Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų sunkvežimiai su „Z“  ženklu.

Ginklų ir karinės įrangos dislokavimas atominėje elektrinėje šiurkščiai pažeidžia tarptautines teisės normas. Ir TATENA misija turėjo atkreipti į tai dėmesį. Tačiau, pasak TATENA direktoriaus Mariano Grossi, esminius dalykus, kuriuos norėjo pamatyti, jis jau matė. Kas tiksliai turima omenyje, Grossi nenurodė.

(56)
(3)
(53)

Komentarai (5)