[Žinios trumpai] Ukraina smogė Rusijos specialiosioms pajėgoms: žuvo daugiau nei 900 aukščiausio lygio elitinių karių  ()

Tokių karių žūtis ypač problemiška Rusijos ginkluotosioms pajėgoms, nes juos pakeisti labai brangu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija per šešis mėnesius trukusį karą Ukrainoje prarado daugiau nei 900 specialiųjų pajėgų karių, desantininkų, jūrų pėstininkų ir lakūnų, ketvirtadienį pranešė BBC Rusijos tarnyba, remdamasi viešai prieinamais duomenimis.

Nuo invazijos pradžios vasario 24 d. žuvo mažiausiai 337 jūrų pėstininkai, o Nacionalinės gvardijos specialiosios pajėgos (SOBR) ir riaušių policija (OMON) prarado 245 karius, Rusijos karinė žvalgyba – 151 karį, elitiniai desantininkų daliniai 144 narį, o Federalinė saugumo tarnyba (FSB) ir Federalinė gvardijos tarnyba (FSO) kartu patyrė 20 mirčių.

Be to, BBC duomenimis, žuvo mažiausiai 67 karo pilotai, įskaitant šturmanus ir mechanikus. BBC priduria, kad karo piloto mokymas trunka iki 17 metų ir kainuoja 14 mln. USD.

 

BBC gavo savo duomenis iš viešai prieinamos informacijos apie Rusijos karių žūtis, įskaitant vietos žiniasklaidos pranešimus, tačiau perspėjo, kad neišsamus atskleidimas reiškia, kad tikrieji Rusijos aukų skaičiai, įskaitant elitinius karius, greičiausiai bus žymiai didesni.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(93)
(2)
(91)

Komentarai ()