„Prieš dvi dienas spąstai užsivėrė galutinai - panašu, kad Putinas jau turi baisų sprendimą, ką darys su šiais kareiviais“  ()

„Didžiulis katilas dešiniajame krante“, – situaciją Chersono regione apibūdino karo ekspertas Michailas Samusas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas, „Armijos, pertvarkymo ir nusiginklavimo tyrimų centro“ direktoriaus pavaduotojas tarptautiniams reikalams Michailas Samusas išsakė savo nuomonę apie situaciją Chersono regione.

Anot jo, kontrpuolimo operacija vyksta jau seniai, o rusų grupuotei dešiniajame Dniepro krante dabar gresia mirtinas pavojus.

Apie tai analitikas kalbėjo interviu su Vadimu Gerasimovičiumi, kurį galima peržiūrėti „YouTube“ kanale „Politeka Online“.

Žinoma, Putino propaganda bando kikenti ir sakyti, kad rusų kareiviai HIMARS skaldo kaip riešutus, bet iš tikrųjų visa tai yra bravūra, mano Samusas.

Be to, jis pasiūlė imituoti situaciją ir įsivaizduoti, kad Ukrainos kariuomenė dabar yra dešiniajame upės krante, o kita kariuomenė daro tuos pačius veiksmus, kuriuos Ukrainos ginkluotosios pajėgos daro jau mėnesį – griauna tiltus, perėjas, atakuoja šaudmenų sandėlius, logistikos centrus, vadavietes, oro gynybos sistemas.

„Ir jei įsivaizduotume Ukrainos kariuomenę tokioje situacijoje, suprastume, kad tokiu atveju jau būtume turėję tokią „išdavystę“ ir, ko gero, Bankovos gatvėje būtų buvę protestai, reikalaujantys išvesti kariuomenę iš susidariusio katilo“, – pažymėjo ekspertas.

Tada jis dar kartą pabrėžė, kad dešiniajame Dniepro krante tikrai susiformavo didžiulis katilas, kuriame atsidūrė rusų kariai, o iš ten ištrūkti su technika neturi galimybės. Prieš dvi savaites tokia galimybė buvo, bet per pastarąsias dvi dienas spąstai pagaliau užsivėrė.

 

„Taip, Rusijos personalas turi galimybę kažkaip pabėgti, bet vėlgi, esu tikras, kad Putinas niekada neduos tokio įsakymo. Geriau jis pastatys ten Rusijos kariuomenę, kad jie daugiau nepasirodytų Rusijoje ir nepasakytų tiesos apie tai, kas ten nutiko ir paskelbs Rusijos didvyrius, kurie paaukojo savo gyvybes už didžiulę Rusijos imperijos idėją. O tie rusų kariai, kurie dabar yra katile, tegul galvoja patys. Jie prarado laiką. Jie turi galimybę pratęsti šį „malonumą“, tačiau iš to kylanti agonija bus dar baisesnė. Gerai, kad dabar šioje pozicijoje yra ne Ukrainos, o Rusijos kariuomenė“, – apibendrino karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(256)
(2)
(254)

Komentarai ()

Susijusios žymos: