[Žinios trumpai] Ukraina skubiai pakeitė kontrpuolimo strategiją po JAV perspėjimo: ką tokio pasakė Pentagonas?  ()

JAV pajėgos perspėjo Kyjivą neleisti Ukrainos kariuomenei išsiskirstyti per toli palei fronto liniją. Pagrindinis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų tikslas dabar yra Chersono sritis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Valstijos paragino Ukrainą vykdyti riboto formato kontrpuolimą, kad būtų išvengta palei fronto liniją pernelyg didelio dalinių išsibarstymo. Šiuo metu situacija rodo, jog Kyjivas apsiribojo puolimo operacijomis tik Chersono kryptimi.  

Tai pranešė CNN, remdamasis Amerikos, Vakarų ir Ukrainos šaltiniais.

Anot naujienų tarnybos, Vašingtonas paragino Kyjivą apriboti operaciją tiek taikinių, tiek geografijos požiūriu, ruošiantis kontrpuolamiesiems veiksmams. Pasirengimą sudarė bendros pratybos su Ukraina, kurios buvo skirtos padėti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms suprasti ko joms reikia, kad šiuo klausimu pasisektų.

Iš pradžių Ukrainos pusė svarstė galimybę pradėti platesnę operaciją, kad būtų grąžintos savos teritorijos, įskaitant Zaporižios srities pietryčius, tačiau pajėgos buvo sutelktos į kontrpuolimą Chersono srityje, sakė žurnalistų pašnekovai.

 

Kartu šaltiniai pripažino, kad šiuo metu Ukraina pasiekia paritetą su Rusijos ginkluotosiomis pajėgomis, ypač dėl aukštos Ukrainos kovotojų kompetencijos. Tačiau ar Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyks sėkmingai grąžinti laikinai okupuotas teritorijas, kol kas nežinoma, CNN sakė su naujausiais žvalgybos duomenimis susipažinę pašnekovai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(191)
(6)
(185)

Komentarai ()

Susijusios žymos: