Situacija pasikeitė kardinaliai: į karą vėl pareina „Bayraktar“ ir atrodo, jie smogs taip, kaip iki šiol dar nedarė niekada  ()

Eksperto teigimu, padėtis Ukrainos oro erdvėje pasikeitė kardinaliai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariai Rusijos įsibrovėlių naikinimui vis dažniau pradėjo naudoti smogiamuosius UAV „Bayraktar TB2“, nes sąlygos jiems Ukrainos oro erdvėje darosi vis palankesnės.

Tai pasakojo Informacinio pasipriešinimo grupės karinis-politinis stebėtojas Aleksandras Kovalenko.

„Tiesą sakant, nuo pat pirmųjų Rusijos invazijos į Ukrainą dienų „Bayraktar TB2“ naudojimas buvo sudėtingas dėl priešo priemonių, naikinančių šiuos įrenginius. Mes kalbame ne tik apie daugybę MANPADS (ПЗРК), bet ir daugiasluoksnę oro gynybą. Iš esmės šie dronai buvo naudojami žvalgybai saugiu atstumu, o jų kovinis panaudojimas buvo labai retais atvejais“, – pastebėjo ekspertas.

Anot jo, dabar situacija kardinaliai keičiasi, ypač pietiniame placdarme:

„Galų gale, po metodinio ir sistemingo ugnies spaudimo Rusijos oro gynybos sistemoms, Chersono regiono dešiniojo kranto oro erdvė tapo saugesnė aviacijai ir atitinkamai UAV „Bayraktar TB2“... Ukrainos aviacija padidino skrydžių dažnumą dešiniajame krante, o „Bayraktar TB2“ didina sunaikintos įrangos skaičių“.

 

Anksčiau buvo pranešta, kad per tris dienas Ukrainos ginkluotosios pajėgos su pora bepiločių orlaivių „Bayraktar TB2“, tame tarpe ir Lietuvos dovanotu „Vanagu“ sunaikino Rusijos karinę techniką, kurios vertė 26,5 mln. dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(0)
(56)

Komentarai ()