Paskelbė dar negirdėtą priežastį, kodėl JAV padeda Ukrainai: „Amerikai būtinai reikia pergalės, tai susiję su kitu didžiuliu karu“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2022-09-05 10:26
Manau, jie išvedė karius iš Afganistano, jau žinodami su didele tikimybe, kad Putinas puls Ukrainą, kai dar mažai, kas įtarė. Todėl taip ir skubėjo. Mūsų, Ukrainos, ES, apskritai vakarų interesai sutampa su JAV interesais - niekas nenori būti Kremliaus gopnikų įtakoje. Plius gopnikai „pačkudina“ visame pasaulyje papirkinėdami įtakingus asmenis ir žlugdydami demokratijas ir taip didindinami savo gopnikizmo įtaką tame tarpe ir melagingos propogandos dėka. Kitas didžiausas gopnikas po Putino - Trumpas. Erdoganas, kažkur netoli, atsilieka nuo visiško gopnikizmo keliais metais, bet tai neišvengiama - jau matosi, kad vidines problemas bandys spręsti karais, kol kas balansuoja ant dviejų kėdžių. Lukošenka, Kadyrovas laikysis, kol Putinas bus valdžioje. Su Asadu neaišku, po kelių metų turbūt nevaldys irgi, jei Trumpas nebus perrinktas. Bet JAV svarbiau dabar Kinijos įtaka, po Rusijos. Pirma, aišku, reikia Kremliaus rėžimą nuverst - tai įmonoma tik su Ukrainos karine pergale ir bankrutavusia Rusijos ekonomika, bei sukilusiais pačiais rusais. Ir beabejo Rusijos kaimynas, o ir pasauliui geriau - subėrėjusi Rusija ir be atominio ginklo - tada jie niekada daugiau taip negrasins aplinkiniams, neturės tokios galios resurso. Ir jiems patiems tada bus šansas uždirbti pinigą sąžiningai - pasikeis vertybės.
vanduo4 2022-09-05 21:32
- Teisingai pastebėta - JAV išvedė karius iš Afganistano ne todėl, kad pralaimėjo, bet buvo aiškūs RUsijos planai pulti Ukrainą, o kariauti keliais frontais yra rizikingas dalykas; - Todėl išvedus karius iš Afganistano, galimai visiškai susitelkti ties Ukraina. - Negana to, kad visiškai įmanomas konfliktas su Kinija dėl Taiwano.
magic 2022-09-05 21:52
Čia yra viskas paprasta, prisiminus istoriją, USA - RUSSIA, o dabar puiki proga suvesti sąskaitas, ir nereikia čia lia lia, proga yra - tik putpelė jau dvesia, magnio trūskta
Hmz 2022-09-05 23:56
Susitarimas dėl kariuomenės išvedimo buvo pasirašytas 2020 metų vasarį. Ar tuo metu jau buvo tikrai žinoma, kad Rusija puls?
Kirtiklis 2022-09-06 06:52
Kažkur buvo įmesta, kad jau 2019 atsirado planų užuomazgos, tada ir propaganda kad Ukraina - ne valstybė ir ne tauta pradėjo lysti. Bet viską sustabdė Covid 19.
laukinis_lt 2022-09-06 07:35
Nebus jokio konflikto su Kinija. Kaip nebuvo konflikto su Rusija ir dėl Ukrainos, nors buvo pasirašytas Budapešto memorandumas ginti Ukrainos teritorinį vientisumą. O remti Taivaną ir žadėti, kad JAV jį gins - yra labai naudinga. Iš ko tokiu atveju Taivanas perka ginkluotę?
Benediktas 2022-09-06 08:48
Tuo metu, kai susitarė, gal ir nežinojo tikrai, bet jau kai išvedinėjo ir taip greitai, tai jau galėjo žinoti kažką rimčiau.
Dannas3 2022-09-06 09:26
Nu ne, nesisieja tie dalykai. Isvedimas suplanuotas daug anksciau nei 2020. Tik igyvendintas chaotiskai. O kad puls buvo aisku tik tada kai pradejo telkt kariuomene prie sienos, bet ir tai ne visiems.
Dannas3 2022-09-06 09:26
Nu ne, nesisieja tie dalykai. Isvedimas suplanuotas daug anksciau nei 2020. Tik igyvendintas chaotiskai. O kad puls buvo aisku tik tada kai pradejo telkt kariuomene prie sienos, bet ir tai ne visiems.
Hmz 2022-09-06 17:06
"ir taip greitai", aha. JAV išvedė kariuomenę ne skubėdamos, o vėluodamos. Pagal susitarimą su Talibanu JAV turėjo pasitraukti iki 2021 metų gegužės, o viską baigė tik rugpjūtį.
Benediktas 2022-09-06 17:52
Jei išvesti turėjo jau seniai ir viskas buvo žinoma afganistaniečiams, kodėl tiek daug afganistaniečių nespėjo išvykti, kabinosi ant ratų ir pan. Galėjo ramiai prieš kelis mėnesius išvykti. Ar jie pinigų neturėjo lėktuvo bilietui, ar jų iš šalies neišleido. Ar jie nesitikėjo, kad talibai taip greitai ateis.
Hmz 2022-09-06 18:06
1. Apie susitarimą buvo pranešta iš pat pradžių. Proof: https://www.aljazeera.com/news/2020/2/2 ... ending-war 2. Kodėl civiliai neišvyko laiku? Geriausia būtų paklausti jų pačių, bet variantų čia nemažai - finansai, problemos su pabėgėlių priimimu, viltis, kad reikalai susitvarkys savaime, galiausiai faktas, kad net idealiomis sąlygomis dalis žmonių delsia iki paskutiniosios. Na ir JAV pavėlavo įteisinti priėmimą afganų, kurie bendradarbiavo su JAV: "On 22 July 2021, the US House of Representatives voted 407–16 to pass the ALLIES Act, a bill that would improve and provide visas for Afghan interpreters who worked for American personnel during the war"
Benediktas 2022-09-06 19:26
Nes tas chaosas grynai atsitiko atrodo, kad afganistaniečiai patys laiku neišvyko, kurie norėjo išvykti ir apgulė oro uostą. JAV kariai - ėmė ir išvyko. Ir tai dar ne vieną pilną lėktuvą berods išskraidino paskutinėmis dienomis. Nežinia, kur problema, ar kad JAV vizų jiems neišdavė, ar kad jie patys nesikreipė vizų. Kitas dalykas, kad afganistaniečių armija visiškai nebuvo nusiteikusi kovoti, bet tai čia nuo JAV mažai priklauso. Praktiškai dėl to JAV gavosi, kad paliko ginklus talibam, čia jau JAV kaltė, kad nenumatė, koks yra ryžtas patiems afganistaniečiams kovoti. Aišku, nežinia, ar tai įmanoma numatyti.
Talkatif 2022-09-06 23:40
Kad Rusija puls buvo aišku nuo Gruzijos karo. Kai rusai liko net ne pabarti už savo nusikaltimus. Kur puls, tapo aišku po to, kai įsteigė placdarmus Kryme, Donbase ir Luganske. Klausimas buvo tik kada. /// JAV su partneriais Afganistane karą laimėjo senai. Ir tada baigėsi fantazija, ką ten veikt. Daug metų kišo resursus neaišku kam. Dažna Vakarų klaida bandant gausiom dovanom kažką pasiekt svetimoj kultūroj. Na, įvyko tai kas įvyko. Strigę ten viskas buvo. /// Žvelgiant iš istorijos klaidų, tai Rusija dabar labiau primena fašistine Italiją kai ta užpuolė Etiopiją. Tada JT analogas daug barė, vaidino sankcijas, didžiausia pasaulio jėga UK labai rovės, švaistėsi pareiškimais. O realiai net nepabandė sutrukdyt tam karui. Italija supiso Etiopiją. Gan žiauriai, pasiieškokit info. Viską stebėjo militaristiškai auganti Hitlerio Vokietija. Kaip dabar Kinija. Po viso to Musolinis susimetė skudurus su Hitleriu. O tas nusprendęs kad aplink vien slabakai, pradėjo savo karus. Dar Japonija viską stebėjo. Tokių stebėtojų šiandien turim ir daugiau. Tai kad yra labai skaudžios istorinės pamokos, kurių britai ir jų artimiausi partneriai labai nenori pakartot. Jau ir taip daug klaidų pakartota. Ir labai daug panašių dalykų vyksta kaip ir beveik prieš šimtmetį. Tas pats neryžtingumas, trypčiojimas, gumos tempimas. Saviapgaulės. Aferos, slapti susitarimai, šnipų žaidimai, svetimų visuomeninių kurstymai.
Talkatif 2022-09-06 23:45
O ginkluotės prekyba visais laikais gerai eina. Pilna pasaulyje karštų taškų. O ir šiaip ją reik pastoviai atnaujint. Taivanio maštabai yra mizeris Štatų pardavėjams. Čia sugebėt ieškot sąmokslo reik smegenų stygių turėt. Užtat Taivano lustų gamybos pramonė yra rimta priežastis tiek kinams, tiek jankiams
Talkatif 2022-09-06 23:45
O ginkluotės prekyba visais laikais gerai eina. Pilna pasaulyje karštų taškų. O ir šiaip ją reik pastoviai atnaujint. Taivanio maštabai yra mizeris Štatų pardavėjams. Čia sugebėt ieškot sąmokslo reik smegenų stygių turėt. Užtat Taivano lustų gamybos pramonė yra rimta priežastis tiek kinams, tiek jankiams