[Žinios trumpai] Analitikas pakomentavo naują Vakarų smūgį Rusijai: „Kremliui lieka dvi išeitys, ir jos abi labai blogos“  (1)

Nustačius Rusijos naftos kainų viršutinę ribą, Kremlius nebeturi gerų galimybių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija artėja prie katastrofos, kurią sukėlė Vakarų sprendimas nustatyti kainų lubas rusiškai naftai. Kremliui liko tik 2 pasirinkimai ir abu Rusijai nėra geri, teigia Rusijos ekonomikos analitikas Anatolijus Nesmianas.

Pasak V. Putino atstovo spaudai Dmitrijaus Peskovo, Maskva tęs savo planą sulaikyti Rusijos naftos tiekimą toms šalims, kurios remia kainų apribojimą.

„Kad ir ką darytumėte, situacija tik blogės. Puikus pavyzdys yra Rusijos naftos kainų lubų istorija. Sutikti su sankcijomis reiškia, kad bet kurią akimirką maksimali kaina gali būti sumažinta, o Kremlius čia nieko negalės padaryti. Eikite į konfrontaciją – praraskite didžiulę rinkos dalį su labai didele perspektyva ją dar labiau prarasti“, – pabrėžė ekspertas.

Pasak Nesmiano, pasaulinė Rusijos Federacijos problema yra ta, kad norint rasti ir priimti gerą sprendimą, reikia išeiti iš dabartinės katastrofos, radikaliai keičiant ekonomikos modelį, siekiant sustabdyti priklausomybę nuo prekybos žaliavomis.

 

Nesmianas pažymi, kad Kremliui tenkanti užduotis dabartiniams Rusijos vadovams yra neįmanomai sunki.

„Ir dabar kyla klausimas: ar Kremlius, pirma, pajėgus tokioms protinėms pastangoms ir, antra, ar jie gali radikaliai pakeisti ekonomiką, kuri buvo sukurta turint tik vieną tikslą – suteikti jiems galimybę apiplėšti šalį? Žinoma, klausimas retorinis, nes atsakymas žinomas iš anksto“, – pabrėžė jis.

(29)
(2)
(27)

Komentarai (1)