[Žinios trumpai] Zaporožės regione įvyko Ukrainos spec. pajėgų operacija: sunaikinta Rusijos FSB bazė ir ištaškytas itin svarbus „okupacinis įrankis“  ()

Per operaciją žvalgybos pareigūnai sugriovė „pseudoreferendumui“ skirtų biuletenių sandėlį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laikinai okupuotoje Dniepro Kamiankoje, Zaporožės srityje, Ukrainos gynybos ministerijos vyriausiojo žvalgybos direktorato (GUR) specialiųjų pajėgų kovotojai sunaikino Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FSB) bazę ir vietą, kur buvo sandėliujami „pseudoreferendumui“ skirti biuleteniai.

Dėl specialiosios operacijos keliuose objektuose kilo gaisras, kurio Rusijos pajėgos iki šiol nepajėgia užgesinti. Tai pirmadienį, rugsėjo 5 d., paskelbė GUR spaudos tarnyba savo svetainėje.

„Nemažai objektų, kuriuos okupantai naudojo kaip bazes, buvo sunaikinti ir gerokai apgadinti“, – pranešė agentūra.

GUR teigimu, dega Valstybės iždo tarnybos biurų pastatas, o sandėlis, kuriame buvo saugomi biuleteniai, buvo susprogdintas iš vidaus.

Be to, specialiosios pajėgos sunaikino FSB bazę, kurios darbuotojai saugojo biuletenių sandėlį. Tikslus likviduotų ir sužeistų okupantų skaičius dar tikslinamas – tie, kuriems pavyko išgyventi buvo evakuoti laikinai okupuoto Krymo kryptimi.

 

Po GUR specialiųjų pajėgų veiksmų okupacinė administracija mieste įvedė griežtą komendanto valandą nuo 07:00, virš Dniepro Kamiankos buvo pastebėti Rusijos kariniai sraigtasparniai.

Agentūra pažymėjo, kad civiliai miesto gyventojai per specialiąją operaciją nenukentėjo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(92)
(2)
(90)

Komentarai ()