[Žinios trumpai] Neįtikėtina! Putinas jau prašo tiesioginių derybų su Zelenskiu dėl „specialiosios operacijos užbaigimo“  (6)

Kremlius dar kartą paprašė derybų su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suintensyvėjus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimui, Kremlius labai nori užbaigti konfliktą. Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas pasiruošęs asmeniniam susitikimui su Ukrainos prezidentu Vladimiru Zelenskiu.

Tai Rusijos vadovo spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas patvirtino rugsėjo 4 d. per federalinį televizijos kanalą „Rossija-1“.

Rusijos valdžia jau pamiršo Ukrainos „denacifikaciją“ ir „demilitarizaciją“. Ji atvirai prašo taikos sutarties.

„Bet kokia konfrontacija baigiasi paliaubomis, o bet kokios krizinės situacijos baigiasi prie derybų stalo. Taip bus ir šį kartą“, – sakė Peskovas.

Jis taip pat patikino, kad Putinas jau yra „pasiruošęs“ deryboms su Zelenskiu, „kaip bus nutraukta specialioji operacija ir paisoma ne sąlygų, o Rusijos interesų“.

 

Pastebėtina, kad karo išvakarėse ir pirmosiomis savaitėmis po invazijos Putinas kategoriškai nepripažino Zelenskio sau lygiaverčiu. Jis netgi leido įžeidinėti Ukrainos lyderį. Tačiau netrukus jis turėjo pakeisti savo poziciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(135)
(21)
(114)

Komentarai (6)