[Žinios trumpai] Šoigu netyčia išdavė grandiozinius Kremliaus planus Sibire ir koks likimas buvo suplanuotas Ukrainai  (4)

Ukrainos gyventojams buvo numatyti masiniai trėmimai į Sibirą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius ruošėsi ukrainiečių perkėlimui į Sibirą. Tačiau Ukraina, aršiai pasipriešinusi agresoriui, nepatyrė tokio liūdno likimo.

Tokią nuomonę savo „Telegram“ tinklaraštyje išsakė rusų tinklaraštininkas Anatolijus Nesmijanas (El Muridas).

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad 2021 metais Rusijos valdžia netikėtai pakeitė valstybinius masinių kapų standartus. Vykdant šį procesą, be kita ko, buvo priimtas reglamentas dėl masinės gyventojų evakuacijos įvairių ekstremalių situacijų atveju.

Tuo pat metu pasižymėjo Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu, kuris tuo metu dar buvo laikomas vienu artimiausių diktatoriaus Vladimiro Putino asmenų. Jis kalbėjo apie būtinybę Sibire pastatyti apie penkis naujus milijoninius miestus.

Muridas įtarė, kad Kremlius jau tada nusprendė kariauti su Ukraina ir planavo masinį nelojalių Ukrainos gyventojų perkėlimą į šiaurę:

„Manau, kad šie neatidėliotini ir nepaaiškinami planai nebuvo skirti Rusijos Federacijos piliečiams. Jie buvo skirti sėkmingai „specialiajai operacijai“ , – rašė Muridas.

 

Kremlius tikriausiai puikiai suprato, kad Ukrainos žmonės bus itin nelojalūs įsibrovėliams. Tokių teritorijų valdymas yra nepaprastai sunkus, o tai šiandien aiškiai matoma Chersono regione. Šią problemą rusai tikriausiai planavo spręsti jiems įprastu būdu – masiniais trėmimais. Ukrainiečiai sužlugdė agresoriaus planus. Muridas mano, kad Kremliaus idėja gali būti nukreipta prieš Rusijos Federacijos piliečius, jei prasidėtų visuomenės neramumai.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(129)
(14)
(115)

Komentarai (4)