[Žinios trumpai] Naikinamoji jėga: JAV oro pajėgos praktikavo Irano bombardavimą Artimuosiuose Rytuose  ()

Pasak generolo leitenanto Alekso Hrynkevičiaus, JAV ir jų sąjungininkai nepaliks grėsmės be atsako. Orlaivių grupė greitai pakilo iš JK ir skrido virš Viduržemio jūros rytinės dalies, Arabijos pusiasalio ir Raudonosios jūros.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Du JAV karinių oro pajėgų tolimojo nuotolio koviniai lėktuvai skrido į Artimuosius Rytus per tarptautines pratybas raketų ir bombų smūgiams. Pratybos vyko intensyvių derybų dėl branduolinio susitarimo su Iranu atnaujinimo fone.

Vyresnysis JAV kariuomenės generolas leitenantas Alexusas Hrynkevičius sakė, kad sekmadienį bombonešių darbo grupės modeliavimas parodė, kad JAV ir jų sąjungininkai prireikus gali greitai dislokuoti kovinę galią regione.

„Grėsmės Jungtinėms Valstijoms ir mūsų partneriams neliks be atsako“, – pridūrė JAV Centrinės vadovybės jungtinio oro kontingento vadas Hrynkevičius, kurio atsakomybės sritis apima Šiaurės Rytų Afriką, Artimuosius Rytus ir net Centrinę bei Pietų Aziją.

Medžiagoje rašoma, kad generolas neįvardijo galimų priešininkų. Tačiau svarbu, kad JAV šiuo metu vyksta intensyvios derybos dėl Irano branduolinės programos ribojimo operacijų atnaujinimo.

Pranešama, kad lėktuvai pakilo iš Ferfordo oro pajėgų bazės Anglijoje ir prieš išvykdami iš regiono skrido virš Viduržemio jūros rytinės dalies, Arabijos pusiasalio ir Raudonosios jūros.

Pasak JAV kariuomenės, JAV sausumos ir karinio jūrų laivyno dalinius remia dar 16 šalių.

 

Centrinės vadovybės vadovas generolas Michaelas „Ericas“ Kuryla sakė: „Su partneriais turime galimybę labai greitai į orą pakelti nemažą kiekį kovinės galios. Tą patį galime padaryti ir sausumoje, ir jūroje“.

Centrinės vadovybės pranešime sakoma, kad naikintuvai iš Didžiosios Britanijos, Kuveito ir Saudo Arabijos lydėjo du JAV B-52H „Stratofortress“.

Pažymima, kad derybos, tarpininkaujant Europai, atkurti 2015 metų susitarimą, kurio JAV atsisakė 2018 metais, Vienoje tęsiasi nuo praėjusių metų balandžio, tačiau buvo ne kartą sustabdytos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(1)
(11)

Komentarai ()