Išslaptinta informacija, kodel Izraelis su 4 naikintuvais F-16 ir tiek pat F-15 atakavo itin slaptą branduolinį reaktorių Sirijoje (Video)  ()

2002 m. rugsėjį Izraelio armija atkreipė dėmesį į slaptus Sirijos atominės energijos komisijos projektus. Branduolinis objektas buvo sunaikintas per 4 valandas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelio armija apie branduolinio objekto statybą Sirijoje žinojo likus 5 metams iki jo sunaikinimo operacijos. Tai teigiama slaptame Izraelio gynybos pajėgų (IDF) dokumente, kurį peržiūrėjo NEWSru.co.il.

Kalbama apie operaciją „Outside the Box“, kai 2007 metų rugsėjo 6-osios naktį Izraelio oro pajėgos sunaikino statomą branduolinį reaktorių Deir ez Zoro provincijoje, 450 kilometrų į šiaurę nuo Damasko.

Objektą atakavo 4 naikintuvai F-16 ir tiek pat F-15.

 

Slaptas karinis dokumentas yra datuojamas 2002 m. rugsėjo mėn. Jame pabrėžiama, kad Sirijos atominės energijos komisija vykdo slaptus projektus.

„Turima informacija nenurodo karinės branduolinės programos įgyvendinimo Sirijoje, tačiau kalba apie darbus, kurie gali priartinti tokios programos atsiradimą“, – rašė Izraelio kariuomenė.

Sirija ne kartą neigė sunaikinto objekto dalyvavimą branduolinėse programose. Izraelio generalinis štabas paskelbė likviduojantis rimtą grėsmę regionui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(1)
(25)

Komentarai ()