[Žinios trumpai] Kiek pavojingas alyvos nuotėkis turbinoje? „Siemens“ skelbia, kad „Gazprom“ kalba tikras nesąmones  ()

Didžiausia Rusijos gamtinių dujų magistralė į Europą nebus atidaryta, kol „Siemens Energy“ nepataisys sugedusios įrangos, antradienį „Reuters“ sakė „Gazprom“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Vitalijus Markelovas. Bet „Siemens“ sako, kad jis kalba nesąmones.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europa išgyvena didžiausią visų laikų dujų tiekimo krizę, kai energijos kainos sparčiai auga, o Vokietijos importuotojai net diskutuoja apie galimą normavimą didžiausioje Europos Sąjungos ekonomikoje. Tai vyksta dėl to, kad „Gazprom“ penktadienį pranešė, kad dujotiekis „Nord Stream 1“ liks uždarytas neribotam laikui, nes kompresorinėje stotyje nutekėjo alyva. Gamtinių dujų kaina išaugo, nors ir nepasiekė ankstesni aukštumų. Manoma, kad taip Rusija sureagavo į Europos bandymus nustatyti viršutinę kainos ribą rusiškai naftai.

Paklaustas, kada „Nord Stream 1“ vėl pradės siurbti dujas, Markelovas Rytų ekonomikos forume Vladivostoke „Reuters“ sakė: „Turėtumėte paklausti „Siemens“. Jie pirmiausia turi suremontuoti įrangą“.

„Siemens Energy“, kurios būstinė yra Miunchene, antradienį pareiškė nesuprantanti „Gazprom“ situacijos ir pranešimų. „Siemens Energy“ teigė, kad alyvos nuotėkis turbinoje nėra priežastis laikyti dujotiekį uždarytą. „Negalime suprasti šio naujo pareiškimo pagal savaitgalį mums pateiktą informaciją“, – sakoma „Siemens Energy“ pranešime. „Todėl iki tolesnio pranešimo, mūsų vertinimu, mums perduota išvada nėra techninė priežastis, dėl kurios reikia sustabdyti dujotiekio veiklą. Tokie nutekėjimai paprastai neturi įtakos turbinos veikimui ir gali būti užsandarinti vietoje“. „Siemens Energy“ yra tos įrangos gamintoja.

 

Kremlius teigia, kad Vakarai sukėlė energijos krizę, įvesdami griežčiausias sankcijas šiuolaikinėje istorijoje. Rusija teigia, kad vyksta ekonomikos karas. Kremlius taip pat perspėjo, kad Rusija imsis atsakomųjų veiksmų dėl G7 pasiūlymo nustatyti Rusijos naftos kainų viršutinę ribą. Rusijos energetikos ministras Nikolajus Šulginovas antradienį Vladivostoke pareiškė, kad Rusija reaguos į kainų viršutinę ribą gabendama daugiau naftos į Aziją. Putinas teigė, kad prie kainų lubų politikos prisidėjusios šalys neturėtų gauti rusiškos naftos ar dujų.

(13)
(8)
(5)

Komentarai ()