[Žinios trumpai] „Situacija labai bloga, socialinė įtampa didžiulė – Putinas nebegali niekaip paaiškinti to, kas vyksta Ukrainoje“  (1)

Karo ekspertas Olegas Ždanovas pažymėjo, kad Rusijos visuomenėje auga nepasitenkinimas, tačiau V. Putinas nieko negali padaryti, nes pateko į savo propagandos pinkles.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Situacija labai bloga“, – apie socialinę įtampą Rusijoje kalbėjo O. Ždanovas.

Eksperto teigimu, taip yra dėl to, kad V. Putinas susipainiojo savo propagandoje.

„Pirma, jie nebegali paaiškinti, kodėl „specialioji operacija“ tęsiasi šešis mėnesius, antra, negali nuslėpti nuostolių, nes sparčiai auga žuvusiųjų ir sužeistųjų skaičius, informacija sklinda po visą teritoriją. Ir, trečia, jei šiandien V. Putinas pasakys, kad antroji pasaulio armija negalėjo susidoroti su Ukrainos kariuomene, tai bus nelaimė“, – aiškino O. Ždanovas.

Po to jis pridūrė, kad Rusijos propaganda šiandien aktyviai formuoja nuomonę ta kryptimi, jog Rusija kariauja su NATO, o ne su Ukraina. Taip pat pokalbio metu karo ekspertas prisiminė neseniai įvykusį Ukrainos ministro pirmininko Denyso Šmygalo susitikimą su Vokietijos delegacija, kuriame buvo iškeltas klausimas dėl „Leopard“ tankų perdavimo Ukrainai.

„Žinoma, atsižvelgiant į tai, kaip Vokietija mums perduoda ginklus, aš nelabai tikiu, kad mūsų kovinėse rikiuotėse atsiras „leopardai”, nors psichologiniu požiūriu tai būtų stiprus smūgis Rusijos Federacijai“, – sakė O. Ždanovas.

 

Verta paminėti, kad prieš dvi dienas Rusijos „Telegram“ kanalai pranešė, kad Ukrainoje Chersono kryptimi jau buvo naudojami vokiečių gamybos tankai „Leopard“. Teigiama, kad juos tariamai slapta atgabeno Ispanija, tačiau nėra nei nuotraukų, nei video įrodymų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(42)
(1)
(41)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: