[Žinios trumpai] Baržos nuskandintos, rusai griebiasi sraigtasparnių: skelbiama, kas vyksta Pietų fronte po Ukrainos smūgių  ()

Nors tokiu būdu į kitą Dniepro krantą okupantai gali pristatyti tik mažas šovinių partijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasikartojantys Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smūgiai neleido Rusijos pajėgoms įtvirtinti perėjų per Dniepro upę, kurios buvo naudojamos sunkiųjų ginklų ir amunicijos gabenimui. Štai kodėl užpuolikai yra priversti naudoti kariuomenės sraigtasparnius kaip susisiekimo priemonę.

Tačiau Ukrainos kariuomenės „Pietų“ gynybos pajėgų atstovės Natalijos Humeniuk teigimu, toks upės kirtimo formatas neefektyvus, nes sraigtasparniais į kitą krantą gali būti pristatytas tik ribotas atsargų kiekis, praneša „Liga.Net“.

Bet turimi duomenys iš atvirų šaltinių byloja, kad Rusijos kariuomenė neturi pakankamai sraigtasparnių, kad išlaikytų reikiamą Dniepro kirtimo intensyvumą.

Pasirodė informacija, kad Rusijos Federacija visoje fronto linijoje ir prie sienos su Ukraina sutelkė iš viso 360 sraigtasparnių. Tačiau kiek iš jų yra transporto sraigtasparniai, yra atviras klausimas. Mat „The Military Balance“ duomenimis, 2021 metų pabaigoje Rusijos kariuomenė turėjo tik 300 Mi-8/Mi-17 tipo transportinių sraigtasparnių ir 33 sunkiuosius Mi-26 tipo sraigtasparnius.

Sunku pasakyti, kiek Mi-8/Mi-17 išgyveno karą. Galime tik priminti, kad 2022 m. rugsėjo 6 d. Rusijos okupantai iš viso prarado 207 transporto ir puolimo sraigtasparnius.

 

Teoriškai, jei rusai galėtų panaudoti sunkųjį Mi-26 kaip perėjimą per Dnieprą, tai būtų reikšmingas „pastiprinimas“ okupacinės kariuomenės logistikai. Taip yra todėl, kad Mi-26 gali gabenti iki 20 tonų krovinių. Tačiau rusai nerizikavo naudoti tokio tipo sraigtasparnius mūšiuose prieš Ukrainos ginkluotąsias pajėgas, o daugiausia naudoja Mi-26sužeistiesiems gabenti į Rusijos Federacijos teritoriją.

Tuo tarpu sraigtasparniai Mi-8/Mi-17 gali gabenti ne daugiau kaip 3 tonas krovinių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(1)
(49)

Komentarai ()