[Žinios trumpai] Ukrainos žvalgyba skelbia beprotišką informaciją: ORDLO kariai buvo tiesiog sušaudyti, viską padarė „Kadyroviečiai“  (1)

„Kadyroviečiai“ prie Chersono sušaudė 30 mobilizuotų vyrų iš „L/DLR“ , kad kiti nebėgtų nuo fronto linijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kad įbaugintų ir atkurtų tvarką Chersono srityje, Kremlius nusprendė dar kartą pasinaudoti „kadyroviečiais“. Po Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo šalies pietuose, Donecke mobilizuotų karių gretose prasidėjo nauja nepasitenkinimo ir dezertyravimo banga. Siekdamas sustabdyti masinį pasitraukimą iš priverstinės tarnybos, Kremlius nusprendė vėl kreiptis pagalbos į „kadyroviečius“.

Kad atgrasytų kitus nuo pasitraukimo, „kadyroviečiai“ nusprendė sušaudyti 30 Donecke mobilizuotų vyrų ir palikti jų kūnus Chersono žemėje. Ukrainos žiniasklaida jau ne kartą rašė apie 127-ąjį „DLR“ pulką, kuris masiškai atsisako stoti į mūšį ir įrašinėja vaizdo žinutes Pušilinui ir Putinui. Dezertavimas padažnėjo rugsėjo pradžioje, kai Ukrainos gynėjai pradėjo kontrpuolimą ir pralaužė pirmąją priešo gynybos liniją.

Kad mobilizuotieji iš „L/DLR“ nebėgtų iš mūšio lauko, Kremlius „kadyroviečius“ dislokavo į antrąją ir trečiąją gynybos linijas. Ukrainos žvalgyba praneša, kad daugelis mobilizuotų iš „L/DLR“ negavo net pradinio karinio parengimo ir yra metami į frontą kaip „patrankų mėsa“.

 

Kad mobilizuotiems iš „L/DLR“ nebūtų taip baisu eiti į mūšį, prie jų buvo priskirti ir rusų desantininkai. Tačiau nepavykus susigrąžinti prarastas teritorijas, kariai vėl ėmė sprukti iš kovos lauko. Netrukus okupuoto regiono gyventojai išgirdo šūvius, kurie nepriminė įprastos kovos - „kadyroviečiai“ sušaudė 30 Donbase mobilizuotų vyrų. Tai buvo tarsi perspėjimas kitiems, kad bėgti nepavyks.

(37)
(10)
(27)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: