Ruoškitės, Europoje prasideda dar neregėtos bausmės: jei šią žiemą namuose bus daugiau +19°C, grės net 3 metai kalėjimo – jokių saunų ir baseinų  (23)

Naujosios taisyklės numato griežtą taupymą – gyvenamuosiuose namuose oro temperatūra neturi viršyti 19 laipsnių. Šveicarams taip pat buvo uždrausta šildyti pirtis ir baseinus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šveicarijos gyventojai bus nubausti už per didelį šilumos suvartojimą savo namuose, kai kurie gali būti įkalinti. Apie tai rašo Šveicarijos laikraštis „Blick“.

Šalies valdžia nori griežtai susidoroti su taupumo pažeidėjais. Dujomis šildomuose namuose temperatūra gali būti maksimali iki +19 °C. Karštą vandenį galima pašildyti tik iki 60 laipsnių.

Negalima įrengti šildytuvų, taip pat draudžiama kaitintis saunose ir baseinuose. Už tyčinį pažeidimą gali būti skirta 3 metų laisvės atėmimo bausmė. Netyčia pažeidus temperatūros režimą, gresia bauda iki 180 dienų darbo užmokesčio.

Įstatymų leidėjai suskaičiavo, kad baudos dydis bus ne mažesnis kaip 30 ir ne daugiau kaip 3000 Šveicarijos frankų per dieną (kiek augiau nei 30-3000 eurų).

Išimtis buvo suteikta ligoninėms, gimdymo namams ir senelių namams.

 

„Tie, kurie netyčia neteisingai nustatė termostatą, gaus mažesnę bausmę nei tie, kurie specialiai sušildė baseiną iki 25 laipsnių“, – aiškino iniciatyvos autoriai.

Griežčiausių priemonių bus imtasi prieš dujų kvotą viršijusias įmones. Policija nevažiuos pas visus iš eilės, tačiau galimi atsitiktiniai patikrinimai, perspėjo ūkio ministras Guy'us Parmelainas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(21)
(17)

Komentarai (23)