Paskelbtas monstriškas lenkų sandoris – pirks beveik 100 AH-64E „Apache“ atakos sraigtasparnių: tokios jėgos Europa seniai nematė (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2022-09-09 14:22
mum irgi reikėtų nusipirkti visko to paties po truputį. Jei jau prasidės karas, kaip rodo pavizdys, Lenkai duotų mum ginkluotės. Reikia tik turėti paruoštą personalą.
Benediktas 2022-09-09 14:30
Lenkai išleis visą biudžetą ginklams Geriau taip, nei būti gopnykų sąjungoje.
P69 2022-09-09 18:05
Aš irgi jau nuo seniau maniau, kad reikėtų mums derinti ginkluote su lenkais, o ne pirkaliuotis iš vokiečių po truputį visko. Karo atveju tos pačios dalys atkeliaus greičiau iš Lenkijos nei iš kokios Vokietijos. Karo metu Lenkija daug labiau motyvuota būtų mums padėti nei Vokiečiai. Lenkai padėtų mums net ne dėl to, kad esame NATO, o todėl jog žino, kad po mūsų būtų jie. Vokiečiai jaučiu dar tikėtusi, kad sustos iki pusės Lenkijos:) Ir manau jog ir kitos Baltijos šalys turėtų prisijungti. Viską labiau sustandartinti, kartu daryt pratybas ir veikti labiau kaip viena kariuomenė per šiais 4-ias šalis nei kaip atskiros kariuomenės. Nu ir 3% nuo BVP galėtų skirti kariuomenei Baltijos šalys su Lenkija. Nebūtų kažkokia nauja NATO, tiesiog to NATO regiono kariuomene labiau suvienyti visomis prasmėmis. Būtų daug didesnis atgrasymas ateityje.
PCP 2022-09-12 16:44
Nesvarbu iš ko, bet LT verkiant trūksta sunkiosios ir ne tik ginkluotės. Apsoliuti dauguma pajėgumų vis dar lengvieji pėstitinkai, ginkluoti trumpo nuotolio ir mažo kalibro ginklais. Nors ir tie pėstininkai - 20amžiaus vidurio. Optika, termovizoriai, ir netgi racijos vis dar retenybė ir tik elitui. Na nenusiteikę mes rimtai.