Paskelbtas monstriškas lenkų sandoris – pirks beveik 100 AH-64E „Apache“ atakos sraigtasparnių: tokios jėgos Europa seniai nematė (Video)  (4)

Po 96 AH-64E orlaivių įsigijimo Lenkija taptų antra pagal dydį „Apache“ sraigtasparnių operatore visame pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkija teigia planuojanti įsigyti net 96 atakos sraigtasparnius „Boeing AH-64E Apache“, kurie pakeis jos senstantį maždaug 30 Šaltojo karo laikų Mi-24 sraigtasparnių parką. Be to, Lenkijos sausumos pajėgos taptų antra pagal dydį AH-64 operatore pasaulyje, atsiliekant tik nuo JAV armijos.

Šis pranešimas atspindi platesnį kelių milijardų dolerių Lenkijos karinių išlaidų „šėlsmą“, kurį iš dalies paskatino dabartinis konfliktas Ukrainoje. Dar šiais metais Lenkijos valdžia paskelbė, kad iš Pietų Korėjos įsigys 48 lengvuosius kovinius reaktyvinius lėktuvus FA-50 ir 180 tankų K2, taip pat 250 tankų M1A2 SEPv3 „Abrams“ iš JAV. Tai vyksta po kitų didelių pastarųjų metų viešųjų pirkimų programų, įskaitant 32 F-35 užsakymą.

Lenkijos ministro pirmininko pavaduotojas ir gynybos ministras Mariuszas Błaszczakas pirmasis paskelbė apie „Apache“ susitarimą netikėtu įrašu „Twitter“.

 

„Išsiuntėme užklausą į JAV dėl 96 AH-64E „Apache“ sraigtasparnių įsigijimo Sausumos pajėgų aviacijos reikmėms“, – sakė Błaszczakas. „Kartu su sraigtasparniais gausime ir technologijų perdavimą“.

Lenkija gaus „Apache Guardian“ versiją – tai yra oficialus AH-64E varianto pavadinimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(0)
(42)

Komentarai (4)