[Žinios trumpai] „Tai didelė nesėkmė“ – Putino „specialiąją operaciją“ Ukrainoje apibendrino CŽA direktorius Burnsas  ()

„Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas apsiskaičiavo, pradėdamas karą prieš Ukrainą“: CŽA direktorius Williamas J. Burnsas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino karas prieš Ukrainą jam daugiau nei nesėkmingas.

Tokiu skambiu pareiškimu rugsėjo 8 d. pradėjo Jungtinių Valstijų Centrinės žvalgybos agentūros (CŽA) direktorius Williamas J. Burnsas, praneša Dialog.UA.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad Ukraina pradėjo rimtą kontrpuolimą aktyviai išlaisvindama savo teritorijas. 

„Rusijos invaziją sunku vertinti kitaip, nei kaip nesėkmę. Putinas neįvertino Ukrainos drąsos ir jos kovinių galimybių“, - sakė Amerikos užsienio žvalgybos vadovas.

Apskritai, jo žodžiais, karas parodė, kad Rusijos kariuomenė toli gražu nėra „antra pasaulyje“. Kitas „specialios operacijos“ rezultatas – Rusijos Federacijos ekonominis žlugimas. 

„Ne tik buvo atskleistas Rusijos ginkluotųjų pajėgų silpnumas, bet ir padaryta ilgalaikė žala Rusijos ekonomikai ir rusų kartoms“, – sakė Burnsas.

 

Jo nuomone, viena iš esminių V. Putino problemų buvo aplinkinių žmonių, galinčių atvirai nurodyti diktatoriaus klaidas ir problemas, trūkumas.

Pasak CŽA direktoriaus, kol kas V. Putinas tikisi išsigelbėti iš katastrofos, karu išsekinęs Ukrainą ir Vakarus.  Tačiau taip neatsitiks, mūšį diktatorius pralaimi iš anksto, pabrėžė Burnsas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(1)
(46)

Komentarai ()