[Žinios trumpai] „Rūpintis Kremliaus jausmais nebėra prasmės“: politologas paaiškino, kodėl Vakarai nebebijo Rusijos  ()

Žurnalistai rašo, kad JAV ketina stiprinti Ukrainos karinę galią net pasibaigus šiam karui su Rusijos Federacija. Pentagonas jau svarsto apie efektyviausias paramos priemones.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarai tapo daug drąsesni tiekdami ginklus Ukrainai. Partneriai nebesirūpina Kremliaus „jausmais“ ir nebijo Rusijos prezidento Vladimiro Putino. Apie tai kalbėjo politologas Abbasas Galliamovas, rašo „Insider“.

Eksperto teigimu, Vakarų drąsos priežastis buvo Rusijos kariuomenės nesėkmė Ukrainoje. Todėl tiek Vakarų politikų retorika, tiek veiksmai tapo daug aštresni. „Dabar nebereikia jaudintis dėl Kremliaus jausmų“, – sakė G. Galliamovas.

Amerikietiško „The Hill“ teigimu, amerikietiškų ginklų tiekimas Ukrainai gerokai išaugo. Jis iš esmės skiriasi nuo tų apimčių, kurios buvo pastebėtos invazijos pradžioje. Pranešama, kad tuo metu valstybės net bijojo išvardyti, ką tiksliai dovanoja Ukrainai. Dabar Vašingtonas teikia išsamias ataskaitas, viešai deklaruodamas pagalbą Kyjivui.

 

Buvęs JAV ambasadorius Ukrainoje ir JAV Taikos instituto darbuotojas Williamas Tayloras teigė, kad taip gali būti ir dėl to, kad Rusija nesilaiko savo grasinimų.

(51)
(0)
(51)

Komentarai ()

Susijusios žymos: