[Žinios trumpai] Skelbiama fantastiška žinia! Į Donecko oro uostą įžengė Ukrainos pajėgos - ar pasikartos 2014-ųjų mūšių scenarijus  ()

Neoficialiomis žiniomis, Ukrainos ginkluotosios pajėgos jau yra Donecko oro uoste.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos parlamento narys Oleksijus Gončarenka tviteryje skelbia, kad, jo žiniomis, Ukrainos karinės pajėgos įžengė į Donecko oro uosto teritoriją.

Dėl Donecko oro uosto 2014-2015 virė aršios kovos.

Pirmasis Donecko oro uosto mūšis buvo su DNR susijusių kovotojų ir Ukrainos vyriausybės pajėgų mūšis, 2014 m. gegužės 26–27 d. vykęs Donecko tarptautiniame oro uoste, kaip karo Donbase, prasidėjusio po 2014 m. Ukrainos revoliucijos, dalis.

Antrasis Donecko oro uosto mūšis prasidėjo Ukrainos Donbaso regione vykstančio karo metu 2014 m. rugsėjo 28 d. Ankstesnis mūšis 2014 m. gegužės mėn. Donecko tarptautinį oro uostą paliko Ukrainos kontrolėje. Nepaisant paliaubų susitarimo, Minsko protokolo, galiojusio nuo 2014 m. rugsėjo 5 d., susirėmimai prasidėjo tarp Donecko Liaudies Respublikos pajėgų, susijusių su Rusija, ir Ukrainos karinių bei savanorių pajėgų.

Mūšio pradžioje oro uostas buvo tarp separatistų ir Ukrainos kontrolės linijų ir buvo paskutinė Donecko miesto dalis, kurią užėmė Ukrainos vyriausybės pajėgos. Įnirtingos kovos dėl oro uosto tęsėsi ir iki naujųjų metų, o 2015 m. sausį įvyko vienos baisiausių kautynių. Sausio 21 d. Donecko pajėgos užėmė vyriausybės pozicijas oro uoste. Likusios Ukrainos pajėgos buvo nužudytos, priverstos trauktis arba paimtos į nelaisvę.

 

 

Per šį mūšį išgarsėjo Ukrainos kariai, kurie buvo praminti „kyborgais“.

Kiborgai yra Ukrainos kariai, dalyvavę Donecko tarptautinio oro uosto gynyboje per karą Rytų Ukrainoje (2014 m. gegužės 26 d. – 2015 m. sausio 22 d.), įskaitant kautynes aplink Donecko tarptautinį oro uostą (DIAP). Jie visi buvo savanoriai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(238)
(2)
(236)

Komentarai ()