[Žinios trumpai] Fronte darosi karšta! Ukrainos kariuomenė pranešė apie Rusijos ginkluotųjų pajėgų pabėgimą iš Iziumo centro  ()

Kovotojai iš savanorių asociacijos „Laisvės legionas“ pranešė apie rusų karių pabėgimą iš Iziumo miesto centro Charkivo srityje. Apie tai savo feisbuko puslapyje rašė Svobodos savanorių bataliono vadas Petro Kuzykas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau oficialaus Ukrainos gynybos ministerijos patvirtinimo kol kas nėra.

Pasak kariškių, Rusijos ginkluotosios pajėgos palieka Iziumą, palikdamos savo įrangą. Šiandien miesto centre neliko nei vieno rusų kariškio, o nuo tilto per Šiaurės Doneco upę pusės nuaidėjo stiprus sprogimas, tikriausiai besitraukdami okupantai jį susprogdino.

Ukrainos nacionalinės gvardijos kovotojas, buvęs Iziumo miesto tarybos deputatas Mykyta Karakai socialiniame tinkle „Facebook“ pareiškė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos užėmė Iziumą ir miesto pakraštyje likviduoja Rusijos karius.

Pakeliui Ukrainos kariškiai iš okupantų išlaisvino ir Iziumo rajone esančias Kapitolivkos ir Oskol gyvenvietes.

 

Kaip „Telegram“ rašo buvęs prorusiškų kovotojų lyderis Igoris Strelkovas-Girkinas, informaciją apie Rusijos ginkluotųjų pajėgų pabėgimą iš miesto patvirtino „daug šaltinių“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(107)
(0)
(107)

Komentarai ()

Susijusios žymos: