Įspūdinga istorija, kaip Bučos pensininkas vienas pats sustabdė okupantų technikos koloną: „Nubėgau į garažą, ten turėjau granatsvaidį su granatomis“ (Video)  ()

64 metų Bučos gyventojas Valentinas Didkovskis įstojo į teritorinę gynybą likus vos kelioms dienoms iki plataus masto invazijos. Pirmosiomis didžiojo karo dienomis vyras pats sustabdė priešo tankų koloną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

64 metų Valentinas Didkovskis išgyveno insultą, tačiau karo metu jis nenorėjo likti nuošalyje. Vyras sako nerimaujantis dėl Ukrainos ir savo vaikų.

Vasario 27 d., ryte, priešo vilkstinė važiavo palei Bučą – dešimtys įrangos vienetų ir šimtas įsibrovėlių. Vyriškis juos sustabdė prieštankinio granatsvaidžio šūviu į degalų sunkvežimį. Po to svaidė į rusus granatas.

„Išgirdau sunkiosios technikos ūžesį. Pažiūrėjau pro vartus ir pamačiau, kad jie jau siekia mokyklą – nuo ​​čia maždaug trys šimtai metrų. Nubėgau į garažą – ten turėjau paslėptų granatų, granatsvaidį. Mūšiui paruošiau granatas, įsukau saugiklius, paruošiau granatsvaidį. Ir išėjau į gatvę. Matau, pro vieną šarvuotą transportą pralėkė, į kitą šarvuotį pataikiau. Matau, kad šaligatviu gatvės šonuose vaikšto orkai. Vienas priėjo labai arti. Prišokau prie priekabos, užlipau ant jos, atsistojau. Supratau, kad galiu juos sustabdyti“, – šiuos įvykius prisiminė vyras.

Rusams pavyko išsiaiškinti, iš kur šauta į degalų sunkvežimį. Valentinas vos nežuvo nuo grįžtančios užpuolikų ugnies – rusai visiškai sugriovė jo namus. Bet jam pavyko pasprukti, susisiekti su savo padalinio vadu ir nukreipti Ukrainos artilerijos ugnį į sustabdytą rusų koloną.

 

Dalis kolonos pajudėjo link Irpinės, kad apvažiuotų užblokuotą gatvę, tačiau po kilometro susidūrė su teritorinės gynybos kariais. Priešas prarado du šarvuočius ir maždaug kareivių būrį ir buvo priverstas trauktis į Bučą. Kyjivo puolimas iš Bučos pusės buvo sustabdytas, nuo to laiko rusai šia kryptimi nepažengė nė metro.

Po to Valentinas pasiliko Bučoje ir kurį laiką stebėjo rusų kolonas bei tikslino Ukrainos artilerijos ugnį. Tačiau tuomet jo ir kitų gynėjų ėmė ieškoti rusai, todėl jam teko bėgti. Valentinas prisijungė prie savo dalinio ir dalyvavo Irpinės išlaisvinimo mūšiuose.

 

Pažymėtina, kad vyras buvo „Orumo revoliucijos“ dalyvis, o nuo 2014 metų užsiima savanoriška veikla. Dabar jis patruliuoja prie išlaisvintos Bučos, bet sakosi pasiruošęs eiti į fronto liniją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(0)
(67)

Komentarai ()