[Žinios trumpai] Rusija vykdo „Didįjį atsitraukimą“: skelbiamas Rusijos Dūmos deputato pareiškimas  ()

Rusijos Valstybės Dūmos deputatas netyčia užsiminė apie Rusijos Federacijos žlugimą, nurodydamas panašumą su Pirmojo pasaulinio karo įvykiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos turi pranašumą Charkivo ir Luhansko srityse, per 5 dienas Rusijos įsibrovėliai prarado 60% okupuotų teritorijų. Norėdami pateisinti savo armijos pralaimėjimus Rusijoje, jie pradėjo galvoti absurdiškus pasiteisinimus. Pavyzdžiui, Kremliaus propagandistas ir Valstybės Dūmos deputatas Andrejus Medvedevas rugsėjo 10 d. Putino pajėgų pabėgimą pavadino „atsitraukimu“, palygindamas tai su 1915 metų įvykiais, kai, anot jo, Rusijos imperijos pajėgos griebėsi „didžiojo atsitraukimo“ strategijos, palikdamos Lenkijos ir Lietuvos teritoriją.

Medvedevo tekstą savo „Telegram“ kanale publikavo viena atsidavusių Vladimiro Putino šauklių, RT vyriausioji redaktorė Margarita Simonian - ta pati, kuri norėtų per Maskvą pravažiuoti su Ukrainos vėliava.

 

Pasak Medvedevo, „atsitraukimas“ Pirmojo pasaulinio karo metais netapo katastrofa. Tačiau žinantys Pirmojo pasaulinio karo istoriją supranta, kad Rusijai tai buvo smūgis, o ne galimybė persigrupuoti.

(60)
(2)
(58)

Komentarai ()

Susijusios žymos: