[Žinios trumpai] Paskelbta kaip atrodys „Baykar“ gamykla Ukrainoje, gaminsianti „Bayraktar TB2“, „Akıncı“ ir „Kızılelma“ kovinius dronus (Foto)  ()

„Baykar“, 100 % tikėdama Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pergale prieš rusus, tęsia bepiločių orlaivių gamybos ir plėtros centro Ukrainoje kūrimo projektą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Baykar“ bendrovė tęsia mokslo ir gamybos centro kūrimo Ukrainoje plano įgyvendinimą. Nepaisant Rusijos invazijos, Turkijos įmonė ne tik neatsisakė savo planų, bet ir toliau juos įgyvendina.

„Baykar“ generalinis direktorius Halukas Bayraktaras, neseniai susitikęs su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu, tai patvirtino išskirtiniame komentare „Defense Express“. Pasak jo, bendras „Baykar“ centro Ukrainoje plotas sieks daugiau nei 30 000 kvadratinių metrų, o įmonėje dirbančių ukrainiečių inžinierių ir technikų skaičius turėtų viršyti 300 žmonių.

Taip pat „Defense Express“ gavo būsimojo centro vaizdų maketus, kurie vykdys ne tik dronų kūrimą, bet ir gamybą.

Tuo pačiu kalbama ne tik apie „Bayraktar TB2“ gamybą, kurių eilėje jau laukia daugelis šalių, bet ir „Akıncı“ sunkiojo drono bei nepilotuojamo naikintuvo „Kızılelma“, taip pat kitų „Baykar“ kompanijos produktų  gamybą.

 

„Baykar“ gana galingai investuoja į Ukrainą tikėdama ne tik pergale, bet ir tokios investicijos saugumu ateityje. Tuo pačiu metu „Baykar“ bendrovė turės galimybę įtraukti Ukrainos specialistus tiek į naujo gaminių asortimento gamybą, tiek į naujų pavyzdžių kūrimą.

 

Du „Baykar“ dronai: „Akıncı“ ir „Kızılelma“ naudoja ukrainietiškus variklius. „Akıncı“  naudoja MC-500 ir AI-450, kurių pasirinkimas priklauso nuo kliento, kuris gali pasirinkti arba galingesnį, arba ekonomiškesnį variklį.

Tuo pat metu „Kızılelma“, anksčiau žinomas kaip MIUS, naudoja ukrainietišką AI-25 variklį. Šis dronas jau yra nepilotuojamas naikintuvas ir gali atlikti visas užduotis, skirtas įveikti oro ir žemės taikinius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(0)
(15)

Komentarai ()