[Žinios trumpai] To dar nebuvo! Įsiutęs Kadyrovas paskelbė Kremliui griežtą ultimatumą: pakeiskite „operacijos strategiją“  ()

Panašu, kad aukštuose Gynybos ministerijos ir Rusijos generalinio štabo kabinetuose kėdės pradėjo drebėti su negirdėta jėga – Kadyrovas jau kelia ultimatumus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas pasakė itin keistą kreipimąsi, kurį išplatino oficiali Rusijos valstybinė žiniasklaida, ypač TASS.

Ramzanas Kadyrovas 11 minučių garso žinutėje per savo „Telegram“ kanalą tiesiogiai apkaltino Rusijos Federacijos Gynybos ministeriją ir paskelbė ultimatumą.

Tiesioginis Kadyrovo kalbos vertimas:

„Rusijos gynybos ministerija paaiškino situaciją, kodėl rusų armija apleido tokius miestus kaip Iziumas ir Kupjanskas, Balaklija, kaip karinės strategijos manevrą, skirtą išvengti žmonių aukų. Nesu tokio lygio strategas kaip Gynybos ministerija, bet buvo padarytos klaidos, ir manau bus padaryto išvados“.

„Man visada patinka sakyti tiesą ir aš kalbėjausi su visais vadais, kurie yra fronto linijose ir mes turime visą informaciją. Ir jeigu „specialiosios karinės operacijos“ strategijoje šiandien ar rytoj nebus padaryti pakeitimai būsiu priverstas eiti pas Gynybos ministerijos vadovybę ir šalies vadovybę paaiškinti jiems tikrąją  situaciją, kuri yra dabar fronte“.

Kadyrovas taip pat pareiškė, kad jis neva turi 10 000 budinčių karių, kad jie eis į priekį, atgaus tuos miestus, kurių pavadinimų jis negali ištarti be klaidų, taip pat pasieks, Odesą.

 

Tačiau šioje situacijoje daugiau dėmesio reikėtų kreipti į nesantaiką Rusijos Federacijos viršūnėje, kuri jau keliasi į viešąją erdvę.

Pirma, Kadyrovas tiesiogiai pareiškė, kad Rusijos karinė vadovybė padarė klaidų, o tai niekaip nesusiję su Kremliaus oficialiai paskelbtu „planuotu persigrupavimu“. Antra, jis pareikalavo „peržiūrėti“ operacijos valdymą ir įvardijo savo ultimatumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(39)
(-11)

Komentarai ()