[Žinios trumpai] Rusija trimituoja, kad sunaikino gigantišką Ukrainos karinį sandėlį su 45 000 tonų amunicijos: „Defense Express“ skelbia savo analizę  ()

RF Gynybos ministerija, stokodama realių pergalių, „prisigalvoja nerealių laimėjimų“. 


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos gynybos ministerija paskelbė sunaikinusi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų amunicijos sandėlį Mykolajivo srityje su 45 000 tonų amunicijos. „Defense Express“ praneša, kas negerai su tokiu pareiškimu.

Rugsėjo 12 d. ataskaitoje nurodoma, kad RF ginkluotosios pajėgos sunaikino amunicijos sandėlį Voznesenske, Mykolajivo srityje. Teigiama, kad sandėlyje buvo saugoma 45 000 tonų sviedinių, skirtų Ukrainos kariuomenei.

Kaip rašo žurnalistai, RF ginkluotosios pajėgos, tikriausiai, gerokai padidino skaičius. Viena „Excalibur“ raketa sveria 48 kg, o tai reiškia, kad sandėlyje turėjo būti beveik 1 mln. raketų. Sandėlyje galėtų būti ir sunkesnių sviedinių, tačiau vis tiek 45 000 tonų skaičius yra nerealus.

 

Jei darysime prielaidą, kad sandėlyje buvo HIMARS M31A1 raketos, kurios sveria 90 kg, tada jų turėjo būti mažiausiai 500. Leidinyje pabrėžiama, kad jei sandėlis su tokiu sviedinių skaičiumi tikrai būtų sunaikintas, tuomet nepastebėti sviedinių sprogimų būtų itin sunku. Todėl RF Gynybos ministerija, stokodama realių pergalių, „prisigalvoja nerealių laimėjimų“. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(2)
(55)

Komentarai ()

Susijusios žymos: