Rusijoje surado atpirkimo ožį dėl katastrofos Charkive – Rusijos kariuomenė niekuo dėta  (1)

Kremliaus propaganda bando įtikinti rusus, kad prie Charkivo grandiozinį pralaimėjimą patyrė ne jų kariuomenė, o „L/DLR“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai stengiasi „broliškas respublikas“ paversti „kaltomis“ dėl Charkivo pralaimėjimo. Kremliaus propaganda visą kaltę dėl pralaimėjimo suverčia L/DLR. Į tai savo „Facebook“ tinklaraštyje atkreipė dėmesį žinomas Ukrainos žurnalistas Serhijus Garmašas.

Apskritai, jis pažymėjo, kad Rusijos žiniasklaida neskuba pripažinti šalies pralaimėjimo. Vietoj to jie pasakoja pasakas, kad visa NATO tariamai kovoja prieš juos, taip pat kaltina „L/DLR“.

„Propagandistai, karo žurnalistai ir visi kiti pabrėžia, kad Charkivo srityje gynybą laikė mobilizuoti, o ne Rusijos kariai. Be to, kad taip supuvusiu būdu jie balina save rusų akyse, jie taip pat pabrėžia savo tikrąjį požiūrį į okupuoto Donbaso gyventojus“, – sakė Garmašas.

Tai pastebėjo ir Rusijos politikos strategas, buvęs Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino kalbų rašytojas Abbasas Gallyamovas. Jis žiūrėjo paskutinę pagrindinio Rusijos „Pirmojo kanalo“ transliaciją ir pastebėjo, kad istorijose apie karą su Ukraina dėmesys pradėjo krypti į „respublikas“.

 

„Nuolat pabrėžiama, kad „DLR“ ir „LLR“ kariauja su ukrainiečiais. Aštuonių minučių istorijoje „respublikos“ paminėtos 13 kartų, Rusija – du kartus. Tai yra, mūsų ten, atrodo, net nėra“, – „Telegram“ teigė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(2)
(12)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: