Super retas trofėjus! Ukrainai į rankas pakliuvo ypatinga šarvuota liepsnosvaidininkų kovos mašina – jų Rusija teturėjo vos 10 (Foto)  ()

Rusijos Federacijos kariuomenė turėjo tik 10 tokių šarvuočių ir jau prarado 40 proc. vienetų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-16 Super retas trofėjus! Ukrainai į rankas pakliuvo ypatinga šarvuota liepsnosvaidininkų kovos mašina – jų Rusija teturėjo vos 10 (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Charkivo fronto, kur Ukrainos pajėgos tęsia kontrpuolimo operaciją, mūšiuose su Rusijos okupantais iškovotas dar vienas trofėjus – pėstininkų kovos mašina BMO-T, skirta liepsnosvaidžių komandoms.

Iš esmės tai yra sunkusis šarvuotas transporteris, pagrįstas T-72 važiuokle, galintis gabenti iki 7 karių ir 30 RPO-A „Shmel“ reaktyvinių liepsnosvaidžių. Tai taip pat viena iš priežasčių, kodėl tokią nesudėtingą transporto priemonę Ukrainos kariškiams bus gana lengva suremontuoti.

Prieš tai, kai Rusija pradėjo karą prieš Ukrainą, Rusijos gynybos pramonė pagamino tik 10 BMO-T mašinų, kurios buvo paskirstytos dviem kariniams daliniams: 1-ajai mobiliajai apsaugos brigadai (bazė Šichanyje, Saratovo srityje) ir 47-ajai tankų divizijai, kuri dalyvavo mūšiuose netoli Iziumo miesto Ukrainoje.

 

Iki šiol Ukrainoje buvo pranešta apie dvi sunaikintas transporto priemones: šių metų balandį ir gegužę. Kai kurie kiti šaltiniai skaičiuoja, kad buvo pašalinta ir trečioji. Tai reiškia, kad iš visų turimų BMO-T, Rusija prarado 40 % vienetų.

 

Transporto priemonė skirta palaikyti pėstininkų ir tankų junginius, o pagrindiniai jos taikiniai yra įtvirtinimai. BMO-T Rusijos armija priėmė 2001 m., tačiau jis nėra gaminamas dideliais kiekiais. Iki šiol buvo pagaminta tik nedidelė šių transporto priemonių dalis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(1)
(47)

Komentarai ()