[Žinios trumpai] Britanijos maršalas prognozuoja, kada sugrius Rusijos kariuomenė: „Tikimybė 30-40 %“  ()

Jungtinės Karalystės Karališkųjų oro pajėgų maršalas Edwardas Stringeris įvertino karo pabaigos iki Kalėdų ir Rusijos kariuomenės žlugimo tikimybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kol kas nėra prielaidų teigti, kad Rusija sugebės perimti iniciatyvą kare su Ukraina ir atnaujinti plataus masto puolimo operacijas. Priešingai, yra 30-40 % tikimybę, kad Rusijos pajėgos Ukrainoje iki Kalėdų subyrės, mano Karališkųjų oro pajėgų atsargos maršalas Edwardas Stringeris.

Stringerio teigimu, dabar reikia stebėti, kaip susiklostys situacija tam tikruose fronto sektoriuose. Maršalas išreiškė viltį, kad Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sugebės išeiti iš šių mūšių, turėdamas tvirtesnę derybinę poziciją, diktuodamas sąlygas prie derybų stalo.

Stringeris pastebėjo, kad karai visada baigiasi derybomis, tačiau prieš tai būtina suformuoti tvirtą derybinę poziciją. Galimas Rusijos ginkluotųjų pajėgų žlugimas verčia suabejoti Putino režimo egzistavimo perspektyvomis. Šiuo atžvilgiu Vakarų bendruomenė jau dabar turėtų galvoti, kaip pasaulis atrodys po Putino.

(79)
(4)
(75)

Komentarai ()

Susijusios žymos: