Kodėl Putinas niekada nekeliauja į frontą? „Jei parodysite Rusijos kariams gyvą Putiną, tai jie ne tik pabėgs, bet ir nusišaus“  ()

Arestovičius paaiškino, kodėl Rusijos prezidentas neina į fronto liniją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šalies agresorės vadovas Vladimiras Putinas kelionių į fronto linijas vengia. Ir ne tik dabar, kai jam jau beveik 70 metų, ir tai būtų galima priskirti amžiui, bet vengdavo dar anksčiau.

Į Čečėniją jis niekada nevyko nei per pirmąjį, nei per antrąjį karą. Putinas atvyko tik į išvalytą vietą.

Kodėl jis neina į fronto liniją, rugsėjo 14 d. laidoje „Feigin Live“ eteryje paaiškino prezidento kanceliarijos patarėjas Oleksijus Arestovičius.

„Tai amžius ir įgimtas šlykštumas. Nes jis yra vienas iš tų žmonių, kurie aiškiai nėra iš KGB kovinių padalinių. Nes KGB buvo žmonės, kurie krito po kulkomis, nemirktelėdami atliko užduotis, nors dėl šių užduočių buvo galima ginčytis. Bet jis nėra iš tų vaikinų, jis ten turi verbavimą, žvalgybos veiklą, bet viskas yra „kalbėjimo visą gyvenimą“ lygyje. Išsamiai nežinau jo vaidmens Sankt Peterburge, bet, mano nuomone, jis ten irgi ypatingai nerizikavo, būdamas šalia Sobčako. Bet vadovauti, nužudyti Litvinenką ir visus kitus iš bunkerio didelės rizikos nekelia, ypač kai esi už branduolinio skėčio. Štai charakteris. Taip būna, kai biografija sutampa su charakteriu“, – pasakoja Arestovičius.

Prezidento kanceliarijos patarėjas pabrėžė, kad Putinas aiškiai žino, jog atsargumas yra svarbiausia. Ir ko jis labiausiai bijo per galimus apsilankymus fronto linijoje – ne ukrainiečių, ne kažkokio „Bayraktaro“, o savųjų.

„Jis bijo, kad saviškiai jį susprogdins, prisidengdami tuo, kad tai Ukrainos artilerijos darbas. Todėl aš jį suprantu, įtariu, kad jis bijo savo sargybinių, savo padavėjų, sekretorių, ypač bijo savo gydytojų, bijo visų. Ir jis gyvena šioje įprastoje baimėje. Kuo daugiau blogio sukeliate ir ketinate sukelti, tuo labiau suyrate kaip asmuo. Tai labai paprasta. Net mergina, einanti tamsia alėja, mūvėdama trumpą sijoną, bijo, nes linki žalos potencialiems chuliganams ir prievartautojams. Tai yra psichologija. Ji taip dirba. O tas, kuris sėdi už branduolinio skėčio ir duoda įsakymus kažką sunaikinti, kažką sugauti, bijo mirties“, – aiškina Arestovičius.

 

Pasak prezidento kanceliarijos patarėjo, nebaudžiamas blogis gadina sielą, fiziškai ją griauna.

„Pažiūrėkite, kaip jis (Putinas – red.) atrodo. Tai nervingas griebimasis už stalo krašto, tai trypimas, nesuprantamas šokis kojomis. Tai pusiau eliminuotas asmuo“, – pažymi jis.

 

Arestovičius įvardijo dar vieną priežastį, kodėl V. Putinas vengia keliauti į priešakines linijas.

„Ar norite, kad jis eitų kur nors į fronto liniją, kad įkvėptų ten savo karius? Jie pamatys, kas iš tikrųjų yra vadas... Jis bus matomas ir išsigandęs. Mažas, smulkus, ir mes už tai mirštame. Tai bus visiškas nusivylimas. Jei parodysite gyvą Putiną rusų kareiviams, tai jie ne tik pabėgs, bet ir nusišaus... Jie pagalvos: ar dėl to mes mirštame? Pagrindinis mačizmo simbolis, pagrindinė Sibiro gervė ir panašiai? Todėl jis slapstosi“, – reziumavo Arestovičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(1)
(44)

Komentarai ()

Susijusios žymos: