Kryme surado, kas padėjo Ukrainai pataikyti į taikinius - įvykdė viešą demonstracinį susidorojimą (Foto)  (2)

Karių prietaisai buvo prikalti prie stendo oro bazėje Kryme – esą jie padeda Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pataikyti į taikinius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aviacijos bazėje Kryme rusų įsibrovėliai pastatė stendą, prie kurio buvo prikalti karių išmanieji įrenginiai.

Stendo nuotraukas „Telegram“ kanale paskelbė portalo „InformNapalm“ tyrėjai.

Teigiama, kad išmanieji telefonai ir nešiojamieji kompiuteriai padeda Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms nusitaikyti į taikinius. Rašistams buvo patarta naudotis mygtukiniais telefonais, tačiau į vieną smulkmeną nebuvo atsižvelgta.

„Aplikacija“ buvo sukurta iš 41 išmaniojo telefono ir dviejų nešiojamų kompiuterių. Kai kurie telefonai buvo sugadinti dar prieš prikalant juos stende. Visi įrenginiai buvo tiesiog prikalti vinimis, todėl ekranuose buvo padarytos skylės.

 

Juokingiausia, kad prie išmaniųjų telefonų ir nešiojamųjų kompiuterių kabo sovietinio stiliaus plakatas. Jame pavaizduotas rusų kareivis, atsisakantis išmaniojo telefono, o viršuje parašyta: „Ne! Tik mygtukinis.“

Tačiau ant stendo yra ir toks telefonas. Matyt, „aplikacijos“ kūrėjai nelabai pagalvojo, ką prikalė prie lentos.

Kaip anksčiau pranešė UNIAN, rugpjūčio 9 d., Kryme, Sakio karinėje oro bazėje Novofedorivkoje, įvyko virtinė sprogimų. Tuomet Ukrainos gynybos ministerija rusams priminė priešgaisrinės saugos taisykles ir draudimą rūkyti nenustatytose vietose.

 

Rugpjūčio 16 dieną Kryme vėl nugriaudėjo sprogimai. Rusijos gynybos ministerijos atstovai tuomet sakė, kad netoli Džankojaus įvyko diversija. Anot „The New York Times“ žurnalistų, kurie nurodė šaltinį iš Ukrainos, tai yra elitinio Ukrainos ginkluotųjų pajėgų padalinio darbo rezultatas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(1)
(47)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: