[Žinios trumpai] Uzbekistanas išsiuntė notą Ukrainai - skelbiama, kas vyksta (video)  (1)

Socialiniuose tinkluose plinta vaizdo įrašas: dviejų uzbekų, kariavusių prieš ukrainiečius, sulaikymas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po socialiniuose tinkluose pasklidusio vaizdo įrašo, kuriame matomas dviejų uzbekų, kariavusių prieš ukrainiečius, sulaikymas, Uzbekistano ambasada Kyjive išsiuntė notą šalies užsienio reikalų ministerijai, kad gautų „išsamią ir patikimą informaciją“.

Uzbekistano ambasada Kyjive išsiuntė oficialią notą Ukrainos užsienio reikalų ministerijai, rašoma diplomatinės atstovybės tinklalapyje.

Ažiotažas kylo dėl socialiniuose tinkluose plintančio vaizdo įrašo, kuriame matoma, kaip Ukrainos ginkluotosios pajėgos, kaip įtariama, sulaikė du šios šalies teritorijoje kariavusius uzbekus.

Ambasados ​​nota buvo išsiųsta „siekiant gauti išsamios ir patikimos informacijos“, sakoma pranešime.

„Raginame neplatinti nepatikrintos informacijos apie šį vaizdo įrašą ir sulaukti galutinio visų aplinkybių išaiškinimo, kuris bus paskelbtas vėliau“, – paprašė Uzbekistano ambasada Ukrainoje.

Kiek anksčiau, Ukrainos žurnalistas Jurijus Butusovas savo vaizdo reportaže sakė, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsakomojo puolimo metu žvalgybos grupė  sunaikino dalį priešo įrangos bei sugavo belaisvius.

 

Du belaisviai patvirtino, kad į Ukrainą atvyko kautis iš Uzbekistano. 22 metų studentas iš Samarkando Mukhriddinas Achmedovas pareiškė, kad jis nusprendė prisijungti prie privačios karinės kampanijos, kad užsidirbtų pinigų. Kitas belaisvis patikslino, kad buvo priverstas dalyvauti karo veiksmuose Ukrainoje, nes penkerius metus be dokumentų gyveno ir dirbo Rusijoje.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(140)
(8)
(132)

Komentarai (1)