„Blogiau už Putiną nebus“: Solovjovas, Simonian, Girkinas sudaro naują opoziciją Rusijoje – pradėjo „kaltinti“ diktatorių  ()

Rusijoje jau formuojasi nauja opozicija, tvirtina vidaus reikalų ministro patarėjas Vadimas Denisenka ir vadina juos ultranacionalistais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip jie pateks į Rusijos politiką ir kas nutiks diktatoriui Vladimirui Putinui, D. Denisenka sakė interviu radijui NV.

– Rusijos visuomenėje pasigirsta nepasitenkinimas ne tik prieš Rusijos vadovybę, bet net prieš Putiną, ko anksčiau nebuvo. Kada bus riba, raudona linija, kada jie nustos bijoti Putino?

– Kada ateis ši riba, manau, niekas nežino. Paprastai tokiais atvejais bet koks dalykas gali tapti priežastimi. Šiuo atveju nenorėčiau užsiimti futurologija, svarbiau pasakyti, kas dabar vyksta.

Tai, ką matome net iš Rusijos propagandistų Margaritos Simonian, Vladimiro Solovjovo, Zacharo Prilepino, teroristo Igorio Girkino pasisakymų, galima sakyti, kad nauja opozicija Rusijoje jau formuojasi. Šiai naujajai opozicijai galima laisvai priskirti ultranacionalistų etiketę, kuri nori būti labiau nacionalistai nei Putinas. Jie supranta, kad politinės sistemos, kurioje Rusija gyvavo pastaruosius 22 metus, struktūra po Žirinovskio mirties, ypač Rusijos kariuomenės pralaimėjimų Charkivo srityje fone, pradeda keistis.

Jie tiki, kad dėl to gali patekti į dideles Rusijos politikos lygas; jie gali užimti Žirinovskio vietą, jie gali tapti naujais pagrindiniais „rusais“ Rusijos Federacijoje. Ir jie pradeda žaisti šį žaidimą.

 

Lygiagrečiai, tiesą sakant, pirmą kartą per 22 metus susiklostė situacija, kai Rusijos Federacijoje jie gana atvirai ėmė kaltinti Putiną.

Kad ir kaip keistai tai skambėtų, sukilti prieš Putiną paskatino ne pralaimėjimas, ne Iziumo ar Balaklijos klausimas, o Putino sveikinimų, kuriuos jis nusiuntė naujajam Jungtinės Karalystės karaliui Karoliui III, klausimas. Tai tapo trigeriu, kuris tiesiog užtvindė komentarų skiltis internete. Netgi „Russia Today“ nespėjo trinti komentarų, kai buvo parašyta „tu dar Hitlerį pasveikintum“.

 

Todėl ir sakau, kad labai sunku pasakyti, kas bus tas trigeris, kai žmogus nustos bijoti. Tačiau dabar pradėjo formuotis kontraopozicija. Ir ją sudaro gana arogantiški žmonės, laikantys save Rusijos kovotojais. Jie gali pralaužti šią tylos sieną. Teks tai stebėti.

– Ar jie tikrai gali patekti į naująją Rusijos politiką?

– Tam tikromis aplinkybėmis tai visai įmanoma. Kol kas Putinas tyli. O tyla, beje, taip pat žaidžia prieš jį. Jis bijo ką nors pakeisti. Jis vis dar nori balansuoti tose koordinačių sistemose, kurios gyvuoja 22 metus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(2)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: