[Žinios trumpai] Pulkininkas atskleidė, kas trukdo Ukrainai išlaisvinti Chersoną  ()

Chersono regione yra labai didelės Rusijos pajėgos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo pulkininkas ir karo lakūnas-instruktorius Romanas Svitanas atskleidė, kodėl Ukrainai taip sunku išlaisvinti Chersoną.

„Pagrindinė problema, kodėl Chersono deokupacija vyksta lėtai, yra Rusijos kariuomenės tankis regione, kurį jie dar padidino per pastarąsias kelias savaites, dalį karių, beje, ištraukę iš Iziumi tatilo. Rusų karių Iziume sumažėjo, Chersono srityje - padaugėjo“, – pažymėjo Svitanas. Charkivo srityje rusų skaičius kvadratiniame kilometre yra daug mažesnis nei dabar Chersono srityje, todėl analogiško proveržio Ukrainos pietuose tikėtis nereikėtų.

Svitanas įsitikinęs, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų judėjimo dešiniuoju krantu Chersono regione greitis priklausys nuo to, kaip greitai pavyks naikinti rusų kovinius pajėgumus. Labai svarbu ir ginklai bei galimybės, kuriuos Ukrainai suteiks bendradarbiavimas su NATO partneriais: „Šiuo metu Chersono sritį pasiekusio amunicijos kiekio iš principo pakanka, kad Rusijos kariuomenės tankis būtų sumažintas maždaug iki tokio pat lygio, koks buvo pasiektas Iziumo srityje. Tada bus kaskadinė fronto griūtis".

(38)
(0)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: