Trofėjų sąrašas pildosi! Ukrainos kariuomenė deokupuotose teritorijose užėmė retą rusišką „Grad“ modifikaciją – kuo ypatingas „Tornado-G“? (Foto)  ()

Dėl visapusiško modernizavimo „Tornado-G“ tapo beveik visiškai kitokia ginklų sistema, o dabar ji atsidūrė Ukrainos karių rankose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išlaisvintame Iziumo mieste, Charkivo srityje, Ukrainos pajėgos užgrobė „įdomų trofėjų“ – „Tornado-G“.

Tai visapusiškas sovietinių daugkartinių raketų paleidimo įrenginių BM-21 „Grad“, kurie Rusijos kariuomenėje pradėti naudoti 2012 m., modernizavimas. Lyginant su savo pirmtaku, „Tornado-G“ turi didesnį automatizavimo laipsnį, o tai sumažina laiką, reikalingą paleisti, dislokuoti ir paruošti sistemą ugniai.

Sistemą taip pat valdo du, o ne šeši įgulos nariai, jos parengimas trunka trumpiau, nereikia geoerdvinio pasiruošimo šaudymo užduočiai. „Tornado-G“ yra 2,5–3 kartus efektyvesnis nei „Grad“, daro išvadą „StratCom“.

Anot „Military-Today“, „Tornado-G“ taip pat gali šaudyti beveik dvigubai toliau: specialiai sukurtų „Tornado-G“ valdomų raketų su savaeigiais daugiafunkciniais šaudmenimis nuotolis yra 30 km; o su naujai sukurtomis HE-FRAG raketomis nuotolis siekia 40 km. Paprastas „Grad“ gali iššauti tik iki 20 km.

 

 

Tinklalapyje pažymima, kad Rusijos kariuomenė turi nedaug „Tornado-G“ paleidimo įrenginių, o „Grad“ vis dar vyrauja. Pasenusią sistemą ketinta pakeisti pažangesniu jos modernizavimu, tačiau tai neįvyko dėl finansavimo problemų.

Beje, tai ne pirmas tokio tipo MLRS, užfiksuotas Ukrainoje. Vienas „Tornado-G“ buvo konfiskuotas anksčiau šiais metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(0)
(35)

Komentarai ()