[Žinios trumpai] O. Scholzas paskambino V. Putinui - pokalbis truko pusantros valandos, skelbiama, ką Putinui pasiūlė Vokietija  ()

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas telefonu kalbėjosi su Rusijos diktatoriumi Vladimiru Putinu. Ir pateikė jam logišką pasiūlymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po skambaus Rusijos kariuomenės pralaimėjimo Charkivo srityje Vokietijos kancleris Olafas Scholzas paskambino Rusijos diktatoriui Vladimirui Putinui. Pokalbis truko pusantros valandos, per kurį Kremlius buvo paragintas pasiduoti. Rugsėjo 13-ąją vykusio pokalbio detalės buvo paviešintos oficialioje Vokietijos kanclerio „Twitter“ paskyroje.

Scholzas pasiūlė V. Putinui kapituliuoti. Jis pareikalavo, kad Rusija „visiškai išvestų savo karius“ iš Ukrainos teritorijos, matyt, turėdamas omenyje ir Donbasą bei Krymą. Vokietijos vyriausybės vadovas patarė Putinui sutelkti dėmesį į diplomatinį konflikto su Ukraina sprendimą.

Scholzas perspėjo Putiną apie „referendumus“ Ukrainoje. Jis sakė, kad „bet kokie Rusijos Federacijos bandymai įvykdyti aneksiją neliks be atsako“.

Kremlius taip pat paskelbė reportažą apie Olafo pokalbį su Putinu. Sprendžiant iš jo, pokalbio metu V. Putinas dar kartą pakartojo savo istorijas apie tai, kad „Donbasas buvo subombarduotas“ ir miglotai užsiminė apie „didelio masto katastrofą“ Zaporižės atominėje elektrinėje, kurią užėmę laiko Rusijos kariai. Putinas liko sau įprasto branduolinio šantažo rėmuose.

 

Scholzas dažnai kritikuojamas dėl baimių padėti Ukrainai. Vokietija blokuoja vokiškų tankų siuntimą į Ukrainą, net jei dėl to nesumažėtų jos šarvuotosios technikos arsenalas.

(25)
(2)
(23)

Komentarai ()