[Žinios trumpai] Ukraina gavo tiek ginklų, kad galima apginkluoti visą brigadą - paaiškės labai slapti Rusijos ryšiai  ()

Ukrainos gynėjai konfiskavo įdomių ginklų pavyzdžių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Defense Express“ vyriausiasis redaktorius Olegas Katkovas atkreipė dėmesį į įdomius dalykus, susijusius su trofėjais, kuriuos Ukrainos ginkluotosios pajėgos gavo per kontrpuolimą Charkivo srityje. Ekspertas mano, kad bus galima ištirti, kurios šalys pardavinėjo komponentus Rusijos karinei technikai.

„Sprendžiant iš matytų nuotraukų ir vaizdo įrašų, perimtos priešo karinės technikos skaičius pasiekė daugiau nei 300 vienetų. Tikslus skaičius bus paviešintas vėliau Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ataskaitoje. Tačiau toks ginkluotės lygis aprūpina brigadą. Toks pastiprinimas užgrobta technika yra be galo svarbus. Reikia turėti omenyje, kad pirmiausia ją reikės suremontuoti, nes jis nėra iš karto paruoštas stoti į mūšį. Tačiau vienas iš reikšmingų elementų yra tai, kad gavome daug priešo įrangos“, – sako Katkovas.

Ekspertas atkreipė dėmesį į antrą svarbų dalyką - kiekviena perimta mašina yra dvigubas nuostolis priešui. Ukrainos kariai gauna naują ginklą, o rusai jo netenka

„Ir trečias svarbus aspektas yra tai, kad per šį laiką buvo užfiksuota nemažai itin įdomių karinės technikos vienetų, kurie tarnauja Rusijos armijoje. Pavyzdžiui, naujesnė „Zoopark“ radaro versija, „Orlan“ drnas originalioje pakuotėje su visomis instrukcijomis. Taip pat buvo rasta visiškai nepažeista elektroninio karo stotis „Regata“. Visa tai bus detaliai analizuojama ne tik bandant sužinoti šių ginklų pajėgumus ir kaip juos nugalėti, bet bus tiriamas ir vakarietiškų komponentų naudojimas. Net jei tie komponentai nėra apriboti sankcijomis, pavyzdžiui, mikroschemos. Toks tyrimas leis susisiekti su civilinių mikroschemų gamintojais ir jų tiekėjais, siekiant sustabdyti šiuos tiekimo kanalus“, – pridūrė Katkovas.

(130)
(0)
(130)

Komentarai ()

Susijusios žymos: