[Žinios trumpai] Peticija dėl V.Putino atstatydinimo įgauna dar neregėtą pagreitį: pasirašė jau beveik 50 deputatų  ()

Pasak Sankt Peterburgo Semenovskio rajono deputatės Ksenijos Torstrem, diena anksčiau peticiją, reikalaujančią V. Putino atsistatydinimo, pasirašė 29 žmonės. Paskui labai išsiplėtė šią iniciatyvą palaikiusių deputatų geografinės ribos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Beveik 50 Rusijos savivaldybių deputatų pasirašė peticiją, reikalaujančią Rusijos prezidento Vladimiro Putino atsistatydinimo. Dieną anksčiau pasirašiusiųjų buvo 29. Tai pranešė CNN, remdamasi Sankt Peterburgo Semenovskio rajono deputatės Ksenijos Torstrem pareiškimu.

„Dabar turime 47 patikrintus deputatų parašus. Geografija gerokai išsiplėtė", – sakė ji.

„Mes su kolegomis norėjome paremti deputatus iš Smolninskio, kurie neseniai buvo iškviesti į policiją ir netrukus bus teisiami", – sakė K. Torstrem.

Peticijos tekste rašoma, kad ją pasirašę Rusijos savivaldybių deputatai mano, kad prezidento V. Putino veiksmai kenkia Rusijos Federacijos ir jos piliečių ateičiai. Peticija ragina V. Putiną atsistatydinti iš prezidento posto.

Anot K. Torstrem, jos rengėjai tyčia parašė trumpą tekstą, kad valdžia turėtų mažiau priežasčių kabinėtis ir kad pasirašytų kuo daugiau deputatų.

Praėjusią savaitę Sankt Peterburgo Smolninskio savivaldybės deputatai dėl Ukrainoje kilusio karo apkaltino V. Putiną išdavyste, siekdami nušalinti jį iš valstybės vadovo posto. Dabar šiems deputatams pateikti kaltinimai dėl Rusijos kariuomenės diskreditavimo.

Iš pradžių peticiją dėl V. Putino atsistatydinimo palaikė 18 deputatų iš kelių Maskvos ir Sankt Peterburgo rajonų. Kiekvienas Rusijos deputatas gali pasirašyti po peticijos tekstu.

 

Rusijos Federacijos komunistų partijos lyderis Genadijus Ziuganovas paragino vykdyti Rusijos Federacijoje visuotinę mobilizaciją. Jis taip pat teigė, kad tai ne karinė specialioji operacija, o karas, kuriame Rusija gali pralaimėti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(0)
(26)

Komentarai ()

Susijusios žymos: